Yanlış imsakiye binlerce kişiyi etkiledi

Yanlış imsakiye binlerce kişiyi etkiledi
Aksaray Belediyesi tarafından bastırılarak dağıtılan imsakiyede 1 Eylül Çarşamba gününün iftar saati sehven yanlış yazılınca Aksaray'da binlerce vatandaş orucunu 3 dakika erken açtı.

Durumu sonradan fark eden vatandaşlar hocalara durumu sormanın telaşına düşerken, ilginç yorumlar da yaptılar. 

Aksaray Belediyesi tarafından Ramazan ayı öncesinde bastırılan imsakiyenin dizgisi sırasında Ramazan ayının 22. günü yani 1 Eylül Çarşamba gününün iftar saati 19.24 olması gerekirken sehven 19.21 olarak 3 dakika erken yazıldı.
 
İftar saatinde Ramazan topunu atan belediye görevlisi yanlış imsakiye ile topu erken atınca bir süre şaşkınlık yaşayan imamlar da ezanı iftar saatinden 2 dakika önce okudu. Ramazan topunun atılıp ezanın okunması ile binlerce Aksaraylı orucunu erken açtı. 

Az sayıda vatandaş durumu fark ederek iftar saatinin dolmasını beklerken, binlerce kişi ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı. Vatandaşlardan kimisi durumdan haberdar bile olmadıklarını açıklarken, kimileri de durumu fark ettiklerini ve iftar saatinin dolmasını bekledikten sonra oruçlarını açtıklarını ifade etti.

HATAYA KARŞI BİR GÜN ORUÇ GEREKİYOR 

Aksaray Müftülüğü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, emekli din görevlileri sehven bir hata olduğunu belirterek, "Bilerek ya da isteyerek bir durum yok. Onun için bir güne bir gün oruç tutulması gerekir" dediler. 

Aksaray Ulu Cami önünde oturan vatandaşlardan kimisi durumu fark ettiğini, kimisi de vebalin hocada olduğunu belirterek ilginç görüşler belirttiler.