Yanlış teşhis bu hale getirdi

Yanlış teşhis bu hale getirdi
Eklem ağrıları nedeniyle hastaneye gittikten sonra yanlış teşhis ve tedavi sonucu el ve ayaklarını kaybettiğini belirten 17 yaşındaki Büşra Akbaş hukuk mücadelesi veriyor.

Eklem ağrıları nedeniyle hastaneye gittikten sonra yanlış teşhis ve tedavi sonucu el ve ayaklarını kaybettiğini belirten 17 yaşındaki Büşra Akbaş hukuk mücadelesi veriyor. Şu anda hayatını engelli olarak sürdürmek zorunda kalan  lise öğrencisi Büşra Akbaş Türkiye'nin ilk çift ayak protezli sporcusu olmak istiyor.

Engelli olmasına rağmen yaşama sevincini yitirmeyen ve Türkiye'yi ampute olimpiyatlarında temsil etmek isteyen Büşra Akbaş'a, bir firma sponsor olmak istedi, daha sonra protez fiyatını yüksek bulan bu  firma sponsorluktan vazgeçince Büşra'nın hayalleri yıkıldı.Kimsenin hayallerimle oynamaya hakkı yok diye haykıran Büşra 'Şimdi ortada kaldım. 25 bin lira bulunamazsa karbon bacaklar hayal olacak.

Londra Olimpiyatları'nda adından en çok söz ettiren ampute atleti Oscar Pistorius gibi koşabilmek için karbon bacaklarım olsun istedim. Hayatım yanlış tedavi sonucu değişirken hayallerime ortak olanlar beni ortada bıraktılar” dedi.

Kızının hastalık sürecini anlatan Anne Fusun Gedik Büşra'nın Mart 2010'da, şiddetli eklem ağrısı şikayetiyle   önce bir Devlet Hastanesi'ne ardından da  özel bir hastaneye gittiğini belirterek  "burada damara ilaç verdiler.Kızım fenalaşıncada yoğun bakımda yer olmadığını belirterek özel hastaneye gönderdiler.Daha sonra el ve ayaklarına kan gitmediğini belirterek kestiler.Bizde daha sonra iki üniversite hastanesine gittik. Buradaki doktorlar kızımın hayatınıyla oynadıklarını belirterek rapor tuttular.Bu raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Adli tıp kurumundan gelecek raporu bekliyoruz. Kızımın iki kolu ve iki bacağı gitti. Her gün rüyalarına giriyor ve sıçrayarak uyanıyor." dedi.