Yaralı kediye kalp masajı (VİDEO)

Yaralı kediye kalp masajı (VİDEO)
Adana'da bir kişinin köpek kulübesi yanında bulup öldüğünü sanarak sulama kanalına atmak istediği yavru kedinin sağ olduğu anlaşılınca...

Adana'da bir kişinin köpek kulübesi yanında bulup öldüğünü sanarak sulama kanalına atmak istediği yavru kedinin sağ olduğu anlaşılınca Yüreğir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri seferber oldu.

Merkez Yüreğir ilçesinde meydana gelen olayda, Bilgin Aslan (28), köpeğinin kulübesinin yanında ölü olduğunu sandığı yavru kediyi fark edince alıp çöp kutusuna atmak istedi. Çöp kutusunda kokacağını düşündüğü yavru kediyi DSİ'ye ait sulama kanalına atmak için götürdü. Aslan, sulama kanalına atacağı sırada miyavlayarak ses çıkaran yavru kediyi yeniden evine götürerek, Yüreğir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. 

Bir veteriner hekim, bir şoför ve bir de yardımcıdan oluşan 3 kişilik ekip olay yerine geldi. Veteriner Hekim Melikşah Duyuler, kediye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kedinin kalp atışlarının hala olduğunu belirten Duyuler, "Kedi uzun süredir şok halinde kalmış. Bunu hemen barınağa yetiştirip ilk müdahaleyi yapmamız gerekiyor" dedi. 

Yaralı kediyi kurtarmak için seferber olan ekip, aracın dörtlülerini yakıp kornaya basarak, hızla hayvan barınağına yol aldı. Kısa sürede barınağa gelen ekipteki görevliler, ellerindeki kediyi koşarak barınağın acil servis bölümüne götürdü. 

Burada veteriner hekim Melikşah Duyuler, kediye kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Daha önce ölü gibi görünün ve hiç nefes almayan kedi kalp masajından sonra ağzını açarak nefes almaya başlayarak yeniden hayata tutundu. Kalp masajının ardından günlerdir sokakta kaldığı için vücut ısısı düşen yavru kediye iğne yapıldıktan sonra serum verildi. 

Sokakta uzun süre kaldığı için vücuduna sinekler tarafından bırakılan larvaları tek tek temizleyen Duyuler, kediyi kalp masajı yaparak tekrar hayata döndürdüklerini söyledi. Duyuler, "Kedi uzun süre dışarıda kaldığı için ısısı çok düşmüş. Üstelik büyük bir de şok yaşamış. Şuan tamamen şokta. Biz elimizden geleni yaptık. Umarım tekrar hayata döner. Bizim için hayvanlar çok önemli. Özellikle yavru kedinin hayata dönmesi bizi çok sevindirir" dedi. 

Duyuler, duyarlı bir vatandaş sayesinde kedinin ölmekten kurtulduğunu tüm vatandaşların aynı duyarlılığa sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.  Yavru kedinin hayvan barınağındaki tedavisinin devam ettiği belirtildi.