Yaralı Ninenin İmdadına Off Road Ekipleri Yetişti

Yaralı Ninenin İmdadına Off Road Ekipleri Yetişti
Rize'de bardağın üzerine düşerek kaburgası zedelenen 80 yaşındaki yaralıyı Rize Off Road Ekipleri hastaneye yetiştirdi.

Rize’de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı hastalara verilen sağlık hizmetlerinin aksamaması için tüm kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları seferber oldu.

Rize'nin Çayeli İlçesi Kaptanpaşa Köyü Uzundere mevkisinde yaşayan  80 yaşındaki Melahat Demirci isimli vatandaş göğsünden yaralanıp, karda mahsur kalınca devreye giren off road ekipleri arazi şartlarına uygun araçla yaşlı nineyi alarak hastaneye götürdü.

Rize Arama Kurtarma Ekibinde yer alan Kadir Küçükaydın,  yaptığı açıklamada, Valiliğimiz bünyesi altına İl Sağlık Müdürlüğünün koordinesinde off roadcı olarak ulaşılmayan köylere çıkıyoruz. Kar yağışı yaşandığı günlerden beri 112 servisinde nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Off road araçlarımızı zevk için kırmaktansa böyle vatandaşlarımıza hizmet yolunda kırmak bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

rizede-off-road-ekipleri-yarali-hasta-kurtardi-1.jpg

Bardağın üzerine düşerek kaburga zedelenmesi yaşayan Demirci'nin kardan dolayı yolunun kapalı olması nedeniyle 112 acil servis ekiplerinin ulaşamadığını öyleyen Aydın, şöyle devam etti:  İlçede yoğun kar yağışından dolayı kapalı olan köy yolunda normal araçla gidilemediği için arazi şartlarına uygun araçla yolun belli bir bölümüne kadar ilerledik. Hastamız dün gece düşme sonucu göğüs bölümündeki kaburgaları zedelendi. Ağrıları çok artınca 112 acil servis ekibinden yardım istedi. Onlarda kar yağışının çok olması nedeniyle hastaya ulaşmak için bizden yardım istedi. Bizde ulaştık. Hastamızı Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine götürdük. Sağlık durumunun da iyi olduğu bilgisine ulaştık. Bunu duymak bize yetti. Çektiğimiz eziyete değdi. Bizler gönüllü olarak ulaşılamayan tüm hastalarımıza gerek araçlarmızla gerekse de beden gücümüzle ulaşmaya her zaman hazırız”.

mustafa-tepe.20140331174201.jpgRize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, yaptığı açıklamada, “Gerek 112 acil sağlık hizmetlerinin sunumunda eksiklik olmaması, gerekse de gebe ve diyaliz hastalarımızın kar yağışından dolayı mağdur olmamaları için tüm 112 birimlerimiz aktif olarak gece gündüz çalışmaktadır. Ayrıca arazi şartlarının çok engebeli olması ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı yaşanmasından dolayı ulaşamadığımız hastalara Rize Arama Kurtarma Ekibimizde yer alan off roadcılar yardımıyla ulaşıyor ve hastalarımızı hastanelerimize ulaştırıyoruz" diye konuştu.

rizede-off-road-ekipleri-yarali-hasta-kurtardi-2.jpg

rizede-off-road-ekipleri-yarali-hasta-kurtardi-2.20140331174145.jpg