Yardımcı: "Ümraniyespor Maçı ile İşi Bitirmek İstiyoruz"

Yardımcı: "Ümraniyespor Maçı ile İşi Bitirmek İstiyoruz"
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kema Yardımcı, "Ekibin kalitesine güveniyorduk ama düşmüş takım psikolojisinden çıkmak kolay olmadı, zaman aldı. İlk yarının sonlarına doğru toparlanmaya başladık" dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı, "Ekibin kalitesine güveniyorduk ama düşmüş takım psikolojisinden çıkmak kolay olmadı, zaman aldı. İlk yarının sonlarına doğru toparlanmaya başladık." dedi.

Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligden düşen bir takımı ayakta tutmanın çok zor olduğunu belirterek, giderinin Süper Lig ayarında, gelirinin ise Spor Toto 1. Lig ayarında olan bir ekibi yaşatma gayesi ile yola çıktıklarını söyledi.

Ligler arasındaki bütçe farkının çok fazla olduğuna dikkati çeken Yardımcı, maddi açıklarının yüzde 60'ını çözdüklerini, hiçbir futbolcuyu kaybetmeden, şikayet ettirmeden bugüne kadar geldiklerini aktardı.

Yardımcı, sezon içerisinde ligin statüsü gereği yabancı oyuncuları Jakob Jantscher'in ayrılmak istediğini ve alacağının bir gün geciktiğini bahane ederek kulübü FIFA'ya şikayet ettiğini anımsatarak, görevden ayrılan teknik direktör Hikmet Karaman'ın ise yapılan yazışmaya cevap vermeyerek alacağını iki ay ertelemediğini ifade etti.

Yapılan görüşmelerde FIFA nezdinde haklı olduklarının kendilerine bildirildiğini dile getiren Yardımcı, Süper Lig'e yükselince ilk olarak Karaman'ın ödemesini yapacaklarını, bunun dışında hiçbir futbolcu ile problem yaşamadıklarını, problemlerin bir kısmını çözerek veya öteleyerek bugünlere geldiklerini anlattı.

Başkan Yardımcı, manevi anlamda daha fazla zorlandıkları dönem olduğunun altını çizerek, "Bazen dağıldık, bazen yayıldık. Dağılıp yayıldığımızda moral ve motivasyon anlamında toparlayıcı olduk. Manevi açıdan kucaklayarak yol almaya çalıştık. Aile içi sohbetlerle dağılan ekibi toparladık. Ekibin kalitesine güveniyorduk ama düşmüş takım psikolojisinden çıkmak kolay olmadı, zaman aldı. İlk yarının sonlarına doğru toparlanmaya başladık. Toparlanma sürecimiz bana göre ilk yarının sonunda Ümraniyespor ve Gazişehir Gaziantep maçlarında başladı. İlk yarıda hedef olarak 30 puan belirlerken bu iki maçı kazanarak 31 puanda tamamladık. Samimi çerçevede ilgi, alaka ve sevgide eksiklik etmedik." değerlendirmesinde bulundu.

caykur-rizesporun-kulup-baskani-hasan-kemal-yardimci-(1).jpg

- "Ümraniyespor maçı ile işi bitirmek istiyoruz"

Artık gemiyi karaya yaklaştırmanın vaktinin geldiğini vurgulayan Yardımcı, şöyle devam etti: "Tek hesabımız matematiksel. Bunun dışında bir beklentimiz yok. Matematik bizi ne zaman şampiyon yapıyorsa biz o zaman şampiyonuz. Bazıları 'şampi...' olduğumuzu söylüyor. Biz bunu matematiksel olarak gerçekleştirmeden söylemeyeceğiz. Gelinen noktada şimdiye kadar bir terslik olmadı. Ümraniyespor'un son maçta berabere kalması bize büyük avantaj sağladı. Ümraniyespor maçı ile işi bitirmek istiyoruz. Takımımız iyi bir takım ama son maçların stresini almamız lazım. Biz yaş olarak stresle başa çıkabiliyoruz ama futbolcu kardeşlerimiz genç. Onların üzerinden stresi almak bizim görevimiz."

- "Altınordu yenilgisi hayırlı oldu"

Yardımcı, ligde bazı maçların kader maçı niteliğinde olduğuna işaret ederek, ligin 21. haftasında 3-0 kaybettikleri Altınordu maçında gafil avlandıklarını ancak bu mağlubiyetin ders niteliğinde olduğunu söyledi.

Maçta çok iyi top oynamalarına rağmen üç hata yaparak üç gol yediklerini dile getiren Yardımcı, şunları kaydetti: "Altınordu yenilgisi hayırlı oldu. İyi ki yenildik. O bize büyük bir ders oldu. Bu dersi alırken o gün oynanan futboldan memnunduk. Taktik teknik anlamasak dahi mücadele ve heyecan var, takım diri ama resmen avladılar bizi. Samimiyetle soyunma odasına inerek içten gelen bir konuşma yaptım. Futbolcular biraz çekindi, 'kaldırın kafanızı, hiç bir şey olmadı. Siz iyi takımsınız, sizinle çıkacağız. Bu işin askeri sizsiniz. Kafanızı kaldırın ve hesabını haftaya Ankaragücü maçında sorun.' dedim. İnandığım, kalpten gelen bir şeydi, İnanmasam söylemezdim. O bir dokunuş oldu. O ışığı gözlerinden aldım. Gittik ve Ankaragücü deplasmanında kazandık."

Yardımcı, en önemli kırılma maçlarından birinin deplasmandaki Boluspor maçı olduğunu anlatarak, "Karşımızda çok iyi, 6 maçtır yenilmemiş bir takım vardı. Futbolculara yaptığımız konuşmada 'Boluspor iyi takım ama siz onlardan daha iyisiniz. Gücünüzü onlara gösterin.' dedik, sahaya çıktık ve kazandık. Altınordu ve Boluspor maçlarının hikayesi çok değerli." ifadelerini kullandı.

caykur-rizesporun-kulup-baskani-hasan-kemal-yardimci-(2).jpg