Yarından itibaren hayat duracak

Yarından itibaren hayat duracak
1999 Marmara Depremi'nin ardından çok sayıda insanın öldüğü ve yaralandığı Sakarya'da, orta hasarlı binalarla mücadele yarından itibaren farklı bir boyut kazanacak.

Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tüm kamu birimlerinin ortaklaşa aldığı karar neticesinde yarından itibaren orta hasarlı binaların kamu hizmetlerinden yararlanması engellenecek. En çok merkez Adapazarı ilçesinde bulunan orta hasarlı binalar yarından itibaren elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerini alamayacak.

Adapazarı Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ise ilk olarak orta hasarlı binaların boşaltılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda ilçede bulunan orta hasarlı binalara, belediye yetkililerince “Orta hasarlı bu binada ikamet etmek tehlikeli ve yasaktır” yazılı levhalar asıldı. Bu binaların da kamu hizmeti almaları yarından itibaren engellenecek.

İmamlar başka camilerde görevlendirilecek

Öte yandan, depremde hasar görmesine rağmen güçlendirmesi yapılmayan orta hasarlı camiler de ibadete kapatılacak.

17 Ağustos Marmara Depremi'nde hasar gören ve güçlendirilmesi yapılmayan orta hasarlı binalara kamu hizmetlerinin verilmemesi kararı hasarlı camilerde de uygulanacak. Güçlendirmesi yapılmayan ya da güçlendirme yapılmasına rağmen belgeleri bulunmayan camilerin yarından itibaren su, elektrik ve doğalgazı kesilecek. Söz konusu camilerin imamları da görevden alınarak başka camilerde görevlendirilecek.