Yaş Çay Fiyatı Açıklanıyor

Yaş Çay Fiyatı Açıklanıyor
Başbakan Erdoğan, yaş çay fiyatının Bakan Mehdi Eker tarafından açıklanacağını ve çay paralarınında Haziran'da ödeneceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay alım fiyatının 2 Haziran'da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanacağını ve çay üreticilerinin Mayıs ayı çay paralarını Haziran ayının ilk 15 günü içerisinde alacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslendi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, “Burası bir çay bölgesi. Biz göreve gelmeden önce çay üreticileri paralarını 1 yıla yakın zamanda alıyordu. Şimdi ise görüyorsunuz farkı. Mayıs çayının paralarını Haziran ayının ilk 15 günü içerisinde Çaykur'dan alacaksınız. 2002 yılından bu yana, çayda dolara endeksli olarak da, enflasyona endeksli olarak da biz hiçbir zaman çiftçi kardeşimi, köylü kardeşimi, çay üreticisini enflasyona ezdirmediğimiz gibi enflasyonun çok çok üzerinde zam verdik. Hesap, kitap, her şey ortada. Bundan sonra da biz sizi hiçbir zaman ezdirmeyeceğiz.

Şimdi şu propagandayı yapıyorlar. 'ÇAYKUR özelleştirilecek' diyorlar. Ayıptır be. Yalan konuşma, dürüst ol. 8, 5 yıl önce aynı şeyi söylüyorlardı, bugün yine aynı şeyi söylüyorlar. 8, 5 yıldır Çaykur özelleşti mi? Tam aksine biz hala Çaykur'da yatırım yapıyoruz. Ama gel gör ki CHP ve MHP yalan makinesi. Sakın bunlara aldanmayın. Bu hemşehriniz size ne diyorsa siz ona bakın, ona. Bugüne kadar siz ne konuştuysanız hemşehriniz yaptı. İşte hizmetler ortada, hastaneler, okullar, yollar ortada. Bunların kuru sıkı atmasına bakmayın. Bunların sırtında yumurta küfesi yok." ifadelerini kullandı.