Yaş Çay Sezonunun Açılış Tarihi Belli Oldu

Yaş Çay Sezonunun Açılış Tarihi Belli Oldu
2016 yaş çay sezonunun Mayıs'ın ilk haftasında başlayacağı açıklandı.

Ulusal Çay Konseyi Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Rize Ticaret Borsası Büyük Toplantı Salonu’nunda yapıldı.Toplantıda Genel Kurul delegeleri tarafından 2015 yılı faaliyet raporu, gelir tabloları, denetleme kurulu raporları oylandı.

Genel Kurulda konuşma yapan Ulusal Çay Konseyi Başkan Yardımcısı Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Ulusal Çay Konseyi kurulurken çok farklı hedeflerle kuruldu. Çay konusunda daha geniş çalışmalar yapmak istiyorduk. Fakat Konseyin gelirlerinin az olması sebebiyle ne yazık ki birçok çalışmayı yapamıyoruz. Konseyin gelirlerinin artırılması için çalışmalar yapmalıyız” dedi.  Erdoğan ayrıca 2016 yılı için çay sektörünü geliştirebilmek için genel kurul delegelerinden öneriler isteyerek toplantının hayırlara vesile olmasını söyledi.

Genel Kurulda konuşma yapan Ulusal Çay Konseyi Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü; gelirleri sadece üye aidatları olan konseyin aidatlarının zamanında yatırılmasının mühim olduğunu belirterek, “Mayısın ilk haftası çay sezonuna başlamayı düşünüyoruz.” dedi.