Yaş Çay Üreticisi Rize’de Yürüyüşe Hazırlanıyor

Yaş Çay Üreticisi Rize’de Yürüyüşe Hazırlanıyor
Yaş çay üreticisi Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun akıl almaz uygulamaları dolayısıyla yürüyüşe hazırlanıyor.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 2. Sürgünle beraber yaş çayda su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu kağıt peçeteyle kurutmalı çay alımları çay üreticisini çileden çıkardı. Çay üreticisi İbrahim Esmeroğlu’nun sosyal medya üzerinden başlattığı etkinlikle organize olmaya başlayan yaş çay üreticileri 8 Temmuz Cuma günü Rize’de yürüyüş düzenlemek için harekete geçti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay üreticisinin aleyhine olacak kararları bir bir uygulamaya çalışıyor. İlk sürgünde randevu günü çay vermeyenlerinin kontenjan haklarını kotadan düşürmek isteyen ancak üreticilerin büyük tepkisi sonrası bunda geri adım atan Sütlüoğlu, 2. Sürgünde ise yaş çay üreticisinin çayından yüzde 30’lara varacak su firesi kesintisini uygulamaya çalışıyor. Sütlüoğlu’nun kağıt peçeteyle yaş çayı kurutup yeniden tartma uygulamasına büyük tepki gösteren çay üreticileri Rize’de büyük bir yürüyüş düzenlemek amacıyla sosyal medyadan paylaşımlarda bulunuyor.

“RİZELİ ÇAYINA SAHİP ÇIKIYOR” sloganıyla 8 Temmuz Cuma günü saat 13.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve Rize Cumhuriyet Meydanından Çaykur Genel Müdürlüğü Binasına kadar sürecek yürüyüşe Rizelilerin ve çay üreticilerinin destek vermesi bekleniyor.

Öte yandan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yönetim zafiyetleri sonrası 2012’de olduğu gibi Çaykur bir kez daha çay fabrikalarının bakım ve onarımlarını sezona yetiştirememiş ve 10’a yakın fabrika sezona yetişmemiş en az 3 fabrika da yıl sonuna kadar sezona yetişmeyecek. Fabrikaların bakım ve onarımlarının zamanında yapılmaması dolayısıyla üreticiler birinci sürgünde büyük sıkıntılar yaşamış ve Çaykur ilk sürgünde çay başlar başlamaz kota ve kontenjan uygulamasına gitmişti. Bazı fabrikaların bakım ve onarımlarının devam etmesi nedeniyle aynı sıkıntıların 2. Sürgünde de yaşanacağı tahmin ediliyor.

rizeli-cayina-sahip-cikiyor-yuruyusu.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Sütlüoğlu Yeni Su Firesi Sistemini Savundu Üreticiyi Haram Yemekle İtham Etti

Çaykur'dan 2. Çayda Sürpriz Uygulama. Çay Üreticisi Yağmur Duasına Çıkacak!