Yaş Çay Üreticisine Kötü Haber !

Yaş Çay Üreticisine Kötü Haber !
Çay bahçeleri ruhsatsız olan çay üreticilerine Çaykur’dan kötü haber. 27 Nisan 2018 tarihine kadar Çaykur’un belirleyeceği tarihler arasında ruhsatlandırma işlemlerini yaptırmayan çay üreticilerin müstahsilliklerinin iptal edileceği öğrenildi.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 27 Nisan 2012 tarihli ve 28276 sayılı Resmi Gazete’nin 3067 Karar Sayılı “Çay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda Çay Tarımı Yapan Üreticilere Ruhsatname Verilmesine Dair Karar”ın yürürlüğe konulması sonucu çay bahçeleri ruhsatsız olan üreticilerin Çaykur’un 27 Nisan 2018 tarihine kadar belirleyeceği tarihler arasında ruhsat almaları gerektiği öğrenildi. 27 Nisan 2018 tarihine kadar çay bahçelerine ruhsat almayanların müstahsilliklerinin 2018 yılı Nisan ayı sonunda Çaykur tarafından iptal edileceği bilgisine ulaşılırken, Çaykur, bu yıl ruhsatlandırma işlemlerinin 15 Nisan 2016 tarihine kadar yapılacağını açıkladı.

Kararname ile ruhsatlandırma için önceki yıllarda tarih belirlenmiş ve 27 Nisan 2013 tarihine kadar 20 bin çay üreticisi ruhsatsız arazilerini ruhsatlandırmak için Çaykur’a başvuruda bulunmuştu. Belgeleri eksiksiz olan 13 bin 800 çay üreticisinin ruhsatlandırma işlemini gerçekleştirdiği, 6 bin 200 müstahsilin ise ruhsatlandırma işlemi için gerekli belgeleri tamamlamadığı gerekçesiyle ruhsatlandırma işlemlerinin yapılmadığı açıklanırken, 27 Nisan 2013 tarihinden sonra yapılan müracaatlar için Bakanlığa müracaat yazısı yazılacağı ve Bakanlığın uygun görmesi halinde ruhsat verileceği belirtildi.

Ruhsatlandırma işlemini yapmayan ve belgeleri eksik olan üreticilerin bu yıl için belirlenen son tarih olan 15 Nisan tarihine kadar ruhsatlandırma işlemlerini yaptırması gerektiği ifade edilirken, ruhsatlandırma işlemlerinin gelecek yıl da devam edeceği ve 27 Nisan 2018 tarihine kadar ruhsat almayan yaş çay üreticilerinin 2018 yılı Nisan ayı sonunda Çaykur tarafından müstahsilliklerinin iptal edileceği öğrenildi.