Yaş Çaya 4 Gün Koronavirüs Arası!

Yaş Çaya 4 Gün Koronavirüs Arası!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklamasıyla yaş çaya 4 gün ara verilecek. Bakanlığın kısıtlamadan çay üreticilerin muaf tutulması için bir karar alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." diye konuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla özel sektör yaş çay firmalarının yanı sıra yarın (19 Mayıs Pazartesi günü) 2020 yılı yaş çay sezonunu açacak olan ÇAYKUR da bayram arifesinden itibaren 4 gün çay alımı yapmayacak. Sokağa çıkma yasağı uygulanacağından üretim yapılmayacak.

Öte yandan Rize Milletvekilleri ile ÇAYKUR yetkililerinin yaş çay üreticilerinin 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşme halinde oldukları bilgisine ulaşıldı. Bakanlık tarafından çay üreticilerinin kısıtlamadan muaf tutulması için yeni bir karar alınması bekleniyor. Bakanlığın vereceği karara göre konunun netleştirileceği bildirildi.

Erdoğan şunları kaydetti: "15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek."

İLGİLİ HABERİMİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çay Üreticileri İçin 4 Günlük Sokağa Çıkma Kısıtlaması Yoktur