Yaş Çaya İstenen Fiyat Açıklanıyor

Yaş Çaya İstenen Fiyat Açıklanıyor
Rize Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yaş çaya talep edilen fiyat 28 Mart'ta açıklanacak.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, her yıl yaptıkları yaş çay fiyat beklenti çalışmalarını bu yıl da başlattıklarını söyledi. Paliç, AA Rize Muhabirine yaptığı açıklamada, odalarının bir görevinin de tarım ürünlerinin fiyat beklentileri konusunda görüş bildirmek olduğunu belirtti.

Her yıl yaptıkları bu çalışmayı bu yıl da başlattıklarını ifade eden Paliç, "Ordu'dan Sarp'a kadar bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşlarına yaş çayda fiyat beklentileri konusunda görüş bildirmeleri için yazı gönderdik. Sivil toplum kuruluşları 27 Mart'a kadar çay fiyatı konusundaki beklentilerini bize bildirecek. Biz de 28 Mart'ta, odamızın meclis toplantısında tüm görüşleri değerlendirdikten sonra ortak fiyat beklentimizi açıklayacağız" dedi.

Belirleyecekleri fiyatı Ziraat Odaları Merkez Birliğine, onların da Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına bildireceğini anlatan Paliç, talep edecekleri fiyatın dikkate alınacağını umduğunu kaydetti.

Rize Ziraat Odası geçen yıl yaş çay için 1,30 lira fiyat isteğinde bulunmuş, ancak fiyat 98 kuruşu taban fiyat, 12 kuruşu da destekleme primi olmak üzere 1,10 lira olarak açıklanmıştı.