Yaş Gününde Yemek Borusu Genişletildi

Yaş Gününde Yemek Borusu Genişletildi
Rize'de, sekiz yıl önce su yerine yağ çözücü içen 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan'a, 10. doğum gününde yemek borusu genişletme operasyonu yapıldı.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Serdar Arda, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa'nın bugüne kadar 10 kez büyük ameliyat, 69 kez de yemek borusu genişletme operasyonu geçirdiğini belirterek, "Mustafa'ya doğum gününde 70. kez yemek borusu genişletme operasyonu yaptık. Bundan sonra büyük bir ameliyat gerekmeyecek. Küçük çaplı genişletme operasyonları iki yıl daha devam edebilir. Karnından beslendiğinde her türlü besini alamıyordu. Sürekli ameliyatlar nedeniyle yaşıtlarından biraz geri kalmıştı. Birkaç yıl içerisinde yaşıtlarını yakalayamasa da daha iyi gelişeceğini umuyoruz" dedi.

Mustafa'nın doğum gününde ameliyat olmasının kendilerini de etkilediğini ifade eden Arda, "Sağlık personelimiz ile birlikte Mustafa'ya bir sürpriz yaparak doğum günü kutlaması yaptık. Moral olarak ailesi ve kendisi için de çok iyi oldu. Artık Mustafa da doğum günü pastasını yiyebilecek" diye konuştu.

10 yaşında olmasına rağmen çok büyük acılar çektiğini ifade eden Mustafa,"Ben de normal insanlar gibi yemek istiyorum. Bunun için 80 kez ameliyat geçirdim. Ama yaş günümde artık katı yemekleri yavaş yavaş yiyebileceğimin söylenmesi en büyük hediyem oldu" diye konuştu.

Oğlunun yemek yemesini görmeyi çok istediğini ifade eden Sinem Sancaktutan,

"Rüyalarıma giriyor. Onun yemek yediğini görmeyi çok istiyorum. Doktorumuz Mustafa'ya tavuk, pilav gibi yemekleri verebileceğimizi söyledi. Yutkunmada zorlukları, boğulma tehlikesi nedeniyle midesinden besleniyordu. Onun artık normal olarak beslenmesini çok istiyorum" dedi.