"Yaşama Hem Yol Hem De Park İmkanı Ver"

"Yaşama Hem Yol Hem De Park İmkanı Ver"
Rize'nin Ardeşen ilçesinde hizmet veren 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin ambulans acil girişine park edilen araçlar ambulansların giriş çıkışına engel...

Rize'nin Ardeşen ilçesinde hizmet veren 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin ambulans acil girişine park edilen araçlar ambulansların giriş çıkışına engel olmakla birlikte hastaneye nakledilen hastanın da hayatını tehlikeye atıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın "Yaşama Yol Ver" kampanyası tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de çeşitli etkinliklerle anlatılıyor. Ancak 112 Sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve eksiksiz bir şekilde yürütülmesi için vatandaşlara düşen görevler "Yaşama Yol Ver" kampanyası ile anlatıla dursun bazı vatandaşlar duyarsızlıkları ile ile dikkat çekiyor.

Bunun son örneği de Ardeşen 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşandı. Sağlık merkezinin otoparkı ile karşısına bulunan otopark alanlarına girmeyerek 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi önüne gelişi güzel araçlarını park eden sürücüler, ambulansların verdiği sağlık hizmetlerinin aksamasına neden oldu.

yasama-hem-yol-hem-de-park-imkani-ver-1.jpg