Yaşlılardan Vali'ye Ziyaret

Yaşlılardan Vali'ye Ziyaret
Rize'de ''Yaşlılar Haftası'' etkinlikleri kapsamında bir grup yaşlı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakıma muhtaç yaşlıların, huzurevlerinde değil de ait oldukları yerlerde huzur bulduklarını belirten Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, yaşlıların ait oldukları yerlerde bakımını desteklediklerini söyledi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, bakıma muhtaç yaşlıların, huzurevlerinde değil de ait oldukları yerlerde huzur bulduklarını belirtti. Kendi evlerinde yakınları tarafından bakımlarının daha sağlıklı olabileceğini kaydeden Hacımüftüoğlu “1993 yılında Kastamonu’da bir huzurevine yaptığımız ziyarette yaşlılarımızın da aslında bunu istediğini görmüştüm. Bizim ortaya attığımız bu fikir üzerinde çalışmalar yapılıyor. İlimizde aralarında büyük bölümünü bakıma muhtaç yaşlılarımızın oluşturduğu 2 bin 500 kişinin ailesine ortalama 1.5 milyon TL civarında para ödeniyor. Kişi başı 510 TL ödeme yapılıyor. Şu şekilde bakıma muhtaç yaşlılarımızın ait oldukları yerlerde yakınları tarafından bakımını sağlıyoruz. Bu hem yaşlılarımızı hem de bakımlarını üstlenen kişileri memnun ediyor. Devletimiz açısından da daha ekonomik bir çözüm oluyor” dedi.

Huzurevlerinde yaşlıların huzur bulacağına inanmadığını belirten Hacımüftüoğlu, “Bakıma muhtaç yaşlılarımızın kamp sistemi ile huzurevlerine kapatılmasına karşıyım. yaşlılarımızın alıştıkları, büyüdükleri ve ait oldukları yerde olmalılar. Yaşlılarımızın tamamen kendi yaş grubundan insanlarla sürekli aynı ortamı paylaşmalarının psikolojik açıdan da olumlu olmadığını düşünüyorum. Yaşlılarımız gençlerle sohbet etmeli. Çocuk cıvıltılarının içerisinde hak ettikleri huzuru bulmalı. Gençlerimizde yaşlılarımızın anlatacakları tecrübelerinden istifade ederek geleceğe daha sağlam adımlarla basmalı. Bu proje bize kalan insanlık mirasıdır. Bu proje bir çok gelişmiş topluma örnek olacaktır” diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, Rize’de bakımı ait oldukları ortamlarda mümkün olmayacak yaşlılar için, bulundukları ortamı aratmayacak gelişmiş imkanlara sahip Yaşlı Bakım Merkezi inşa etmeyi düşündüklerini de söyledi.

Öte yandan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla kendisini ziyaret eden yaşlıları makamında ağırladı. Makamında oturmayarak kendisini ziyaret eden yaşlıların yanında oturmayı tercih eden Hacımüftüoğlu, annesine benzettiği Emine Dil (94) isimli bayanla uzun süre sohbet etti. Dil, çok sevdiği valiye ellerini kaldırıp uzun süre dua etti.

yas.jpg