YAŞ'tan İki İhraç Çıktı

YAŞ'tan İki İhraç Çıktı
Bugün yapılan YAŞ toplantısında alınan kararlar açıklandı. Sonuç iki ihraç, ihraç edilenlerin ihraç nedenleri....

Kafes, İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili iddialar ve Poyrazköy soruşturması yargıda süreç devam ederken,

Yüksek Askeri Şura bugünkü toplantısını yaptı. Toplantıda alınan kararlara göre:

2 asker irticai faaliyetler nedeniyle ihraç edildi.

Toplantıda konuşulan en önemli konunun ise TSK'ya karşı yürürtülen asimetrik pisikolojik harekat yapılıyor. Şeklinde iki maddelik kısa bir açıklama yapıldı...

Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan olağan toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği öğle yemeğinin ardından devam edildi.

Toplantıda, başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere planlı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Şura sonuçları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Şura kararlarının Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

İrtica planı ve kafes gündemde mi?

Merak edilen konu gündemdeki disiplin suçları arasında İrtica ile Mücadele Eylem Planı altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ile Kafes Planı'nı hazırladığı iddia edilen askerlerin durumunun şurada görüşülüp görüşülmeyeceği.

Yüksek Askeri Şura prensiplerine göre yargıda süreç devam ederken, o isimler hakkında idari bir karar alınmıyor. Yani sürecin tamamlanması bekleniyor.

Bu kez de aynı prensip uygulanacak mı, yoksa bunun dışına mı çıkılacak? Belli değil.

Bir gün sürecek kritik Yüksek Askeri Şura öncesinde Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ bir araya geldi.

Haftalık olağan görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.