Yatılı Kur'an Kursu Öğrencilerine Psiko-sosyal Gelişim Programı

Yatılı Kur'an Kursu Öğrencilerine Psiko-sosyal Gelişim Programı
Rize'de yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencilerine 'Psikososyal Gelişim ve Gençlik Aktiviteleri' programı düzenlendi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Rize Müftülüğü işbirliği ile yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencilerine 'Psikososyal Gelişim ve Gençlik Aktiviteleri' programı düzenlendi.

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü psikoloğu ve Gençlik Merkezi psikolojik danışmanı Esra Alemdaroğlu tarafından kurs öğrencilerine 'Ergenlik Dönemi Sağlık Sorunları ve Psikososyal Gelişim' konusunda sunum yapıldı. Kursta kalan öğrencilerin sosyal gelişimlerini desteklemek ve ildeki gençlik çalışmalarına katılımlarını sağlamak için Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerini tanıtılarak faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sunumlar sonunda soru cevap bölümünde gençlerin sorunları değerlendirildi ve ihtiyaç duyanlarla bire bir görüşmeler yapıldı.

rizede-yatili-kuran-kursu-ogrencilerine-psiko-sosyal-gelisim-programi-2.jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “Gençlik Merkezi tarafından gençlerin sosyal gelişiminin yanı sıra sağlıklı gelişimini desteklemek için eğitim programları yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliği ile düzenlenen seminerler il merkezinde tamamlanmış olup, ilçelerdeki yatılı Kur' an Kurslarında da devam ettirilecektir”dedi.

Program kapsamında Akarsu Köyü, Kasarcılar Mahallesi, Felenksu, Güzelsırt, Kendirli, Mataracı ve Pınarbaşı Köyü Kur’an Kurslarına gidildi.

rizede-yatili-kuran-kursu-ogrencilerine-psiko-sosyal-gelisim-programi-1.jpg