Yatırımcılara MÜSİAD Desteği

Yatırımcılara MÜSİAD Desteği
MÜSİAD Rize Şubesi, DOKA mali destek programı kapsamında ‘Rize’nin uygun yatırım alanlarının tespiti ve fizibiliteleri’ adıyla yürüttüğü projenin açılış toplantısını yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) mali destek programı kapsamında ‘Rize’nin uygun yatırım alanlarının tespiti ve fizibiliteleri’ adıyla yürüttüğü projenin açılış toplantısını yaptı.

Şube binası konferans salonunda önceki akşam MÜSİAD üyeleri ve Gençlik Kurulunun katılımıyla yapılan yemekli toplantıda yeni üyelerle tanışmanın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, yürütülen projeyle ilgili bilgi vererek, “DOKA’ya ‘Rize’nin uygun yatırım alanlarının tespiti ve fizibiliteleri’ adıyla sunduğumuz projemiz kabul edilmiştir. Bölgedeki yatırım olanaklarının tespit edilmesine ve değerlendirilmesine yönelik belirleyeceğimiz 10 sektörde uzman kişiler tarafından fizibilite çalışması yapacağız. 6 Şubat 2012 tarihinde DOKA ve derneğimiz arasında imzalanan sözleşmeyle projemiz resmi olarak başlamış bulunmakta ve şu an hizmet alımı konusunda ihale aşamasındadır. 12 Nisan 2012 tarihinde ihale yapılacak olup, 13 Nisan 2012 tarihinde şehrimizin STK başkanları, mülki idare amirleri ve üniversite öğretim üyelerinin katılımlarıyla ortak akıl toplantısı yaparak araştırılacak olan 10 sektörü belirleyeceğiz. 6 Mayıs 2012’de projemiz tamamlanacaktır” dedi.

2.20120401121541.jpg

Temizel, projenin hazırlanmasındaki amacın; bölgenin gelişip kalkınması, rekabet gücünün artırılması, sosyal ve ekonomik araştırma ve planlama çalışmalarına dayanak oluşturmak, yatırımcıların hangi sektörlerde yatırım yapabilecekleri konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamak ve MÜSİAD üyelerinin ortaklığıyla büyük bir yatırıma imza atmak olduğunu söyledi.

Toplantıda ayrıca, 20-27 Nisan tarihleri arası yapılacak Suudi Arabistan yurt dışı iş gezisi, Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan Rize MÜSİAD başarı ödülleri ve dernek tarafından yürütülen diğer projeler görüşüldü. 

Programda ayrıca üyeler, bu yıl Ekim ayı içerisinde yapılacak olan MÜSİAD 14. Uluslararası Fuarı ve 13. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresini tanıtıcı multivizyon gösterisini de izledi.

1.20120401121553.jpg