Yaya Çizgileri Çiziliyor, Halatlar Kaldırılacak

Yaya Çizgileri Çiziliyor, Halatlar Kaldırılacak
Rize Belediyesi, şehir merkezi ve mahallelerde trafik akışının rahat bir şekilde sağlanması amacıyla caddelere yaya geçidi çizgisi çiziyor.

Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı trafik şefliği ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında, şehir genelinde 20 ayrı noktaya yaya geçidi çizgisi çizildi. Ayrıca mahalle ve sokaklardaki yollarda bulunan tüm hız kesici halatlar kaldırılarak bunların yerine teknolojik hız kesici setler kullanılacak.

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(1).jpg

Konu hakkında Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, kent merkezinde trafik akışının rahat bir şekilde sağlanması amacıyla birçok güzergaha yaya geçidi çizgisi çektiklerini söyledi. 20 ayrı noktaya 200 metrekare yaya geçidi yaptıklarını belirten Kasap, merkez ve mahall lerde ihtiyaç olan noktalara, ekiplerin yaya geçidi ve yol çizgisi çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(7).jpg

Kasap, yaya çizgileri dolayısıyla şu ana kadar çift kompenantlı 1 ton yol boyası kullanıldığını ifade ederek,  mahalle ve sokaklarda bulunan hız kesici halatların tümünün kaldırılıp gelişen teknolojik imkanlar kullanılarak araç ve yaya güvenliğini sağlayan hız kesici setlerin, Belediye Trafik şefliği ekiplerince uygun görülen noktalara yerleştirileceğini söyledi.

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(4).jpg

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(2).jpg

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(3).jpg

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(6).jpg

rizede-yaya-yollari-boyaniyor-(5).jpg