Yaz spor okullarına katılımda Rize 1.

Yaz spor okullarına katılımda Rize 1.
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, bu yıl yaz spor okullarına bin 300'ün üzerinde çocuk ve gencin katıldığını söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, çocuk ve gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve bir spor branşına yönlendirmek amacıyla her yıl ülke genelinde açılan yaz spor okullarının Rize'de bu yıl 29 Haziranda açıldığını anımsattı.

Spor yapan çocuk ve gençlerin daha başarılı olduklarının bilimsel olarak ispatlandığını ifade eden Yılmaz, ''Yaz spor okulları ile çocuk ve gençler, yaz tatilinde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Ayrıca bu dönemde yetenekleri tespit edilen çocuk ve gençlerimizden isteyenler, yetenekleri doğrultusunda branşlaştırılarak yıl boyu devam eden kurslarda özel eğitime tabi tutuluyor'' dedi.

Bu yıl yaz spor okulları kapsamında aralarında bocce, badminton, yelken, atıcılık gibi sporların da bulunduğu 21 branş açtıklarını belirten Yılmaz, ''Bu yıl kurslarımıza bin 300'ün üzerinde çocuk ve genç katıldı. Nüfus oranına göre katılım bakımından Türkiye'de birinci sıradayız. Ancak biz, daha fazla katılım bekliyorduk'' diye konuştu.

Yılmaz, yaz spor okullarının 1 Eylülde sona ereceğini kaydederek, ''Bu tarihten sonra ise yıl boyu devam eden kurslarımız olacak. Bu kurslarımıza ise ortalama 400 kişi katılıyor'' diye konuştu.