Yazıcı Rize'de İlki Gerçekleştirdi

Yazıcı Rize'de İlki Gerçekleştirdi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize’de İl Genel Meclisi toplantısına katılarak çeşitli partilere mensup İl Genel Meclisi üyelerinden birbirlerini sevmelerini istedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize’de İl Genel Meclisi Toplantısına katıldı. İlk kez bir İl Genel Meclisi Toplantısına katıldığını belirten Yazıcı, kürsüye çıkarak çeşitli partilere mensup İl Genel Meclisi üyelerine seslendi.

Yazıcı, üyelerden farklı siyasi partilere mensup olsalar da sevgi noktasında birbirlerine karşı cimri davranmamalarını isteyerek, "Bu ülke hepimizin. Birbirimizi sevmeliyiz. Sevgide kesinlikle cimri davranmamalıyız. Daha çok bunu esnaf, sanatkar, tüccarlara söylüyorum. Siz kar etmekten çok iyi anlarsınız diyorum. Sevmenin hiçbir maliyeti yok. Birini sevdim diye kimseye para ödemeyeceksiniz. Ek bir yük gelmeyecek. Dolayısıyla birbirini sevme noktasında cimri davranmayalım. Hepimiz değişik partilerde olabiliriz. Değişik siyasi yapılar içerisinde görev almış olabiliriz. Bu demokrasinin gereğidir. Hem kendimiz hem yöneticilerimiz bazında birbirimizi eleştirebiliriz ama eleştiride bir kalite, estetik olması lazım" dedi.

TAHRİK VE İFTİRA HAK DEĞİLDİR
Eleştirilerin tahrik noktasına getirilmemesi gerektiğinin altını çizen Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın hiçbir yerinde tahkir, tensif ve iftira hak değildir. Hukuk bunları tanımlamış. Bunlar suç teşkil eden söylemlerdir. Her hakkın mutlaka bir sınırı var. Eleştiri hakkınızı tahkir noktasına getirmeyeceksiniz. Yalan iftira boyutuna taşımayacaksınız. Olmayan bir şeyi olmuş gibi söylemeyeceksiniz. Ülke hepimizin. Bizim bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak hiçbir ayrım yapmadan, düşünce, bölgesel, mezhep, etnisite itibariyle 76 milyon insanı Hazreti Adem'den bu yana var olan kardeşliği esas alarak birbirine karşı tahammüllü, hoşgörülü empati yapmak suretiyle sevgimizi göstermeliyiz. Yarış hizmet yarışıdır. Ülkenin değerleri hepimizin. Cumhuriyet en önemli kazanımımız. Türkiye Cumhuriyeti tanımlanmış. Demokrasiye, laikliğe, sosyal hukuk devletine kimsenin bir itirazı olabilir mi? Laikliğe yok hukuk devletine yok. Sosyal devlete yok.”