Yazıcı, Salarha Tünelinde İncelemede Bulundu

Yazıcı, Salarha Tünelinde İncelemede Bulundu
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Salarha Tünelinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, beraberinde Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, merkezi hükümet desteğiyle yapılacak olan Salarha Tünelinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

salarha-tunelinde-inceleme-(6).jpg

Bir ucu Salarha vadisinden başlayan diğer ucu ise Rize merkez dalyan mevkiinden çıkacak olan yaklaşık 3 km.’lik Salarha Tünelinde, delme çalışmaları başladı. Kısa bir süre önce başlatılan tünel çalışmalarında Salarha Vadisi yönünden başlanarak tünelin yaklaşık 150 metre mesafesinin delme işlemi gerçekleştirildi.

salarha-tunelinde-inceleme-(5).jpg

Konuyla ilgili Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’tan bilgi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı açıklamada, “Temelini geçtiğimiz yıl hep birlikte atmış olduğumuz Salarha tünelinde yapılan ihalenin ardından çalışmalar başlatıldı. 3 km. uzunluğunda çift tüplü bu tünel şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Bundan birkaç yıl evvel Salarha tüneli denildiğinde böyle bir şeyin yapılacağı hayal bile edilemezdi. Ama bugün bunu uygulama safhasına gelmiş bulunmaktayız. Bu tünelin hizmete açılmasıyla Rize Merkezden Andona çıkacak olan vatandaşlarımız bugün var olan mesafeden çok daha az bir mesafede gitmek istedikleri yere ulaşmış olacaklar. Çalışmaların sürekli takibindeyiz” dedi.

salarha-tunelinde-inceleme-(1).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(2).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(3).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(4).jpg

salarha-tunelinde-inceleme-(7).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(8).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(9).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(10).jpg

salarha-tunelinde-inceleme-(11).jpgsalarha-tunelinde-inceleme-(12).jpg