Yazıcıoğlu'nu bu ihmal mi öldürdü?

Yazıcıoğlu'nu bu ihmal mi öldürdü?
TBMM'deki komisyon toplantısında müthiş bir gerçek ortaya çıktı. İstihbarat zaafiyeti can almış olabilir...

TBMM'de oluşturulan Muhsin Yazıcıoğlu kazasını araştırmakla görevli komisyonda ilginç bir istihbarat zaafiyeti ortaya çıktı.

Komisyonda kaza günü yaşanan istihbarat zaafiyetinin; kaza yerine zamanında ulaşılmamasına neden olduğu konuşuldu. Aylar sonra ortaya çıkan gerçeği komisyon üyeleri şaşkınlıkla karşılarken, "İstihbarat akışı sağlıklı olsa belki de canlı birilerine ulaşılabilirdir" yorumu yaptılar.

MARAŞ'TAN BİR HABER GELDİ
Komisyonda konuşan Kayseri valisi, kendisine Kahramanmaraş emniyetinden bir istihbarat bilgisi geldiğini tanıklar göstererek anlattı. Gelen istihbarattaki kaza adresinin, mevcut kaza adresine oldukça yakın olduğunu söyledi. Kayseri Emniyet Müdürü ise Kahramanmaraş'tan gelen istihbaratın ham bilgi olduğu için vali ile ve BBP Genel Başkan yardımcısı Topçu ile paylaştıklarını ancak basına bilgi verilmediğini söyledi. Gelen istihbarat bilgisine göre 'enkaza ulaşıldığı ve kazmadere mevkiinde olduğu olayda ölü olmadı Muhsin Yazıcıoğlunun ayağı kırık oldu ve Göksun Devlet Hastanesine götürülmekte olduğu' bilgisinin bulunduğunu da anlattı. Kayseri valisi ve emniyet müdürü; bilginin Kahramanmaraş istihbaratından Emniyet Amiri Dursun Özmen kaynaklı olduğunu da kaydettiler.

MARAŞ'IN HABERİ YOK
Kahramanmaraş valisi ise bu tür bir istihbarat geçmediklerini, emniyet müdürü ve istihbarat müdürü olan emniyet amirine herhangi bir birime istihbarat bilgisi geçip geçmediklerini sorduğunu ve olumsuz yanıt aldığını söyledi. Komisyon üyeleri bu sözlere itiraz ettiler ve Kayseri'de bilgisayarda kayıtlı böyle bir istihbarat gönderildiğine dair bilgi olduğunu belirttiler.

2 AY SONRA ÖĞRENMİŞ
Bunun üzerine Kahramanmaraş valisi, bu bilgiyi olaydan iki ay sonra öğrendiğini, TBMM komisyonunun bu bilgiyi ortaya çıkartınca haberi olduğunu ve Emniyet Amirinin görev yerini değiştirdiğini açıkladı.

EVET DAHA YAKINDI
İstihbarat bilgisinde belirtilen kaza adresinin gerçek kaza adresine daha yakın olup olmadığı sorusuna da yanıt veren her iki ilin valisi "evet daha yakındı" deyince komisyon üyeleri; tepki gösterdiler. Emniyet Amiri Özmen'in kendi emniyet müdürü ve valisine ulaşamadığı için Kayseri emniyetine ham istihbarat bilgisini ulaştırdığı açıklaması da komisyonda tartışıldı.

BELKİ CANLI BULURDUK
Üyeler iki valinin birbiri ile irtibat kurması ya da Kahramanmaraş istihbaratının kendi müdür ve valisine ulaşması halinde kaza yerine daha çabuk ulaşılması olasılığını dile getirdiler. "Belki de canlı birilerine ulaşılabilirdi" yorumu da yapıldı. Ortada bir istihbarat zaafiyeti veya en azından bir ciddiyetsizlik olduğunu düşünen Komisyon üyeleri, bu duruma nasıl bir tepki göstereceklerini, sonraki toplantılarında karara bağlayacaklar.