Yazıcıoğlu'nun ölüm sebebi

Yazıcıoğlu'nun ölüm sebebi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu'nun rapouna göre, helikoptere fazladan bir kişi bindi.

Raporda, son yolcunun ağırlığının "kazaya neden olabileceği" iması yer aldı.

Komisyon taslak raporuna henüz siyasi değerlendirmelerinin ve önerilerinin yer alacağı sonuç bölümünü eklemedi.

Komisyon Başkanlığı taslak raporu milletvekillerinin görüşlerine sundu.

Sonuç bölümünün milletvekillerinden gelecek önerilere göre belirleneceği belirtildi.

Ancak komisyonun yaptığı çalışmaların ve dinlediği kişilerin verdiği bilgilerin yer aldığı taslakda helikoptere ilişkin ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. raporun pilot ve teknik personele ait bölümünde pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin 4 bin 500 saati TSK'da olmak üzere çeşitli helikopter tiplerinde toplam 9 bin 50 saat uçuş tecrübesi olduğu kaydedildi.

İstektepe'nin rutin kontrollerini yaptırdığı belirtilerek, uçuşa engel bir durumunun olmadığı vurgulandı.

Taslak raporda, hava aracı pilotu tarafından hazırlanan uçuş planında Çağlayancerit - Kayseri - Erkilet hava meydanı için yolcu sayısı 5 olarak yer aldığı belirtilerek, "Hava aracında Çağlayancerit kalkışında uçuş planı dışında son anda binen yolcu hava aracı kalkışını etkilemiş ve uçuş dökümanlarına göre limit dışı olmasına sebep olmuştur. Bir başka ifadeyle bu ağırlıkla hava aracının kalkmaması gerekmektedir" denildi.

Taslakta, helikopterin olayı günü ve saatinde bulunduğu bölgedeki hava şartlarının uçuşa elverişli olmadığı da vurgulandı.