Yazıcı:"Son Derece Mutluyuz"

Yazıcı:"Son Derece Mutluyuz"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İkizdere'nin Sivrikaya köyünde, İkizdere-İspir yolu Ovit tüneli ve bağlantı yollarının temel atma töreninde yolların önemli olduğunu vurgulayarak...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İkizdere'nin Sivrikaya köyünde, İkizdere-İspir yolu Ovit tüneli ve bağlantı yollarının temel atma töreninde yolların önemli olduğunu vurgulayarak ''Ulaşım hatları önemlidir. Biz 'bu proje 40 yıldır konuşuluyor' diyorduk, tarihe baktığımız zaman Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz zamanında, 1880 yılında gündeme gelmiş, bununla ilgili ferman çıkarılmış. Ama o günden bu yana onca yıl geçti, bunun temelini atmak, yapımını gerçekleştirmek de bize nasip oldu. Bundan ötürü son derece mutluyuz'' diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hedeflerinin bu ulaşım hatları ile Türkiye'yi ticaretin en kolay yapıldığı ve aynı zamanda en güvenli şekilde gerçekleştirildiği bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, İkizdere'nin Sivrikaya köyünde, İkizdere-İspir yolu Ovit tüneli ve bağlantı yollarının temel atma töreninde, Başbakan Erdoğan'ın 14 Mayıs 2011 tarihinde, Rize Meydanı'nda ilk defa 'Biz Ovit tünelini yapacağız' dediğini anımsatarak, ''Bugün 13 Mayıs 2012, bir yıl dolmadan Ovit tünelinin temelini atıyoruz. Bu bizim iş görme anlayışımızın çok somut bir ifadesidir'' dedi.

İş yapma, iş sürdürme anlayışlarının en önemli, en temel delillerinden birinin, bütün faaliyetlerin merkezine insanı yerleştirmiş oluşları olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, ''İnsanı yani sizleri esas alarak, size ait kaynakları projeye dönüştürüyor, sonra icra aşamasına koyuyoruz. Değerli Başbakanımızın öncülüğünde gece gündüz demeden bir ekip ruhu ile koşuyorsak bunun merkezinde siz varsınız. Bu topraklara, size olan sevgimiz saygımız var. Sinerjimizi sizlerden alıyoruz. Bu noktada elbette bugüne kadar ürettiğimiz hizmetler yanında inşallah sizin oluşturduğunuz güven ve istikrarla daha çok hizmetleri bu ülkeye kazandıracağız'' dedi.

Yolu her kategorinin, coğrafyacı, sosyolog, tarihçinin farklı tanımladığını kaydeden Bakan Yazıcı, şunları söyledi: ''Ama bugün temelini atacağımız Ovit tüneli, Türkiye'nin kuzeyi, güneyi ile değil sadece, dünyanın en önemli merkezinde bulunan enerji koridorlarının yer aldığı ve doğalgazın yüzde 73'ünün üretildiği, var olduğu bir coğrafyayla tüketimin en yoğun olduğu coğrafyanın tam kesiştiği yerdeyiz. Ticari aktiviteler son derece yoğun ve Türkiye potansiyelini hareket geçirmek suretiyle daha yoğun ticari aktivite sağlayarak 2023'e doğru giderken, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine erişmede, bu tünel ve bağlantılı yollar üzerinde gerçekleştirecek ticaret o 500 milyar dolar içinde önemli yer tutacaktır.''

Ulaşım altyapısının elverişli olmasının ticaret erbabı açısından maliyetleri olumlu yönde etkilediğini kaydeden Bakan Yazıcı, ''Yollarda bir günlük beklemenin ticari eşya maliyetine yüzde 1.5 oranında ek yük getirdiği bilim adamlarınca hesaplanmış bulunmaktadır. Hedefimiz bu ulaşım hatları ile Türkiye'yi ticaretin en kolay yapıldığı ve aynı zamanda en güvenli şekilde gerçekleştirildiği bir ülke haline getirmek. Bütün bunların sonucunda ülkemiz insanının refah seviyesini yükseltmek suretiyle aç açık hiçbir insan bırakmamak hükümetlerimizin en önemli hedeflerindendir'' diye konuştu.

ovit-tuneli-temel-atma-toreni-rize.jpg