Yazılım Ve Bilişim Firmalarına Devlet Destekleri Anlatıldı

Yazılım Ve Bilişim Firmalarına Devlet Destekleri Anlatıldı
Trabzon Teknoloji Bölgesi'nde faaliyet gösteren yazılım ve bilişim sektöründeki firmalara Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından Ekonomi...

Trabzon Teknoloji Bölgesi'nde faaliyet gösteren yazılım ve bilişim sektöründeki firmalara Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığınca yazılım sektörüne verilen desteklere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan "Kurucusu olduğumuz Trabzon Teknoloji Bölgesi'nde üniversite sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olarak faaliyet gösteren ve Trabzon'un genç beyinleri olarak tanımladığımız yazılım sektöründeki firmalarımızın uluslararası arenada da boy göstermelerinin sağlanması amacıyla, döviz kazandırıcı faaliyet olarak yazılım sektörüne yönelik Ekonomi Bakanlığımızca çok önemli destekler veriliyor. Bu amaçla da yazılım sektörünün de Trabzon'da hak ettiği potansiyele ulaşması amacıyla bu desteklerden yetkin düzeyde faydalanmaları için bu semineri düzenledik. Ekonomi Bakanlığımız uzmanlarınca firmalarımıza bu desteklerin sunumu yapıldı" dedi.

Gürdoğan, Trabzon Teknokent'in bir silikon vadisi örneği olabilmesi için yazılım firmalarının devlet yardımı uygulamalarından daha fazla faydalanmaları gerektiğine dikkat çekerek "Geleceğimizi şekillendirecek ve hayatımızın her alanında var olacak yapay zeka ve dijitalleşme alanına şimdiden adapte olmak için; Sağlık sektörü, akıllı üniversite, mobil oyun uygulamaları, belediye toplu taşıma sistemleri gibi önemli alanlara yönelik yazılım geliştiren bu firmalara Trabzon kamuoyunun da destek vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:IHA