Yelkenci: Turizm Sektörümüz İvme Kazanacak

Yelkenci: Turizm Sektörümüz İvme Kazanacak
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci, Çay Çarşısının 29 metrelik çay bardağı ile Rize’nin vizyon projesi olarak hizmet vereceğini belirterek, “Rize ticaretine ve Türk Çayı’na önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci, beraberinde MÜSİAD üyelerinden oluşan iş adamı heyeti, yapımı tamamlanmak üzere olan Çay Çarşısı projesi şantiyesinde incelemede bulundu.

Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder, ziyarette, Rize MÜSİAD Başkanı Taner Yelkenci ve beraberindeki MÜSİAD heyetine Çay Çarşısını gezdirerek, yatırım hakkında detaylı bilgiler verdi

Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Rize MÜSİAD Başkanı Taner Yelkenci, “Rize ticaretine ve Türk Çayı’na önemli katkılar sağlayacak, 29 metrelik çay bardağı ile Rize’nin vizyon projesi olarak hizmet verecek, ’Çay Çarşısı Projesi’ çay bardağının içerisine kurulacak müzesi, sosyal alanları, yöresel ürünlerin satışı, çayın topraktan bardağa tüm serüveni Rize’ye gelen turistlere 13D sinema salonuyla anlatılması, Rize’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını artırarak, turizmden gelen gelirimizi artırması, ilimizin istihdamına sağlayacağı katkı ve bir çok alanda ticaretimize sağlayacağı katkılar göz önüne alındığında ilimiz için muazzam bir yatırım oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.

Rize Artvin Havalimanı projesi ve Rize Belediyesinin birçok farklı noktada  yürütmüş olduğu ve yapımı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Rize'nin çehresinin değişeceğini kaydeden Başkan Yelkenci, "Özellikle bölgemizde turizm sektörüne önemli ölçüde ivme kazandıracaktır. İlimiz ticareti ve tanıtımı için bu gibi önemli yatırımlara ihtiyacımız vardı. Bu hafta sonu, MÜSİAD Genel Merkezimizin organizasyonuyla Alanya Şubemizin ev sahipliğinde yapılacak ‘Nitelikli Turizmin Geliştirilmesi’ konulu Genel İdare Kurulu (GİK) toplantımız T.C. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirilecektir. İlimizin turizm sektöründeki gerekli altyapı ve ihtiyaçlarımızın giderilmesi konusunda bizim için bir fırsat oldu. Rize MÜSİAD olarak, 10 kişilik bir heyetle toplantıya katılım sağlayarak, turizm sektörümüzle ilgili sorun ve ihtiyaçlarımızı bakanımıza iletmek için Alanya’ya gideceğiz." diye konuştu.

musiad-rize-sube-baskani-taner-yelkenci-beraberinde-musiad-uyelerinden-olusan-is-adami-heyeti-yapimi-tamamlanmak-uzere-olan-cay-carsisi-projesi-santiyesini-incelemede-bulundu-2.jpgmusiad-rize-sube-baskani-taner-yelkenci-beraberinde-musiad-uyelerinden-olusan-is-adami-heyeti-yapimi-tamamlanmak-uzere-olan-cay-carsisi-projesi-santiyesini-incelemede-bulundu-3.jpgmusiad-rize-sube-baskani-taner-yelkenci-beraberinde-musiad-uyelerinden-olusan-is-adami-heyeti-yapimi-tamamlanmak-uzere-olan-cay-carsisi-projesi-santiyesini-incelemede-bulundu-4.jpgmusiad-rize-sube-baskani-taner-yelkenci-beraberinde-musiad-uyelerinden-olusan-is-adami-heyeti-yapimi-tamamlanmak-uzere-olan-cay-carsisi-projesi-santiyesini-incelemede-bulundu-5.jpgmusiad-rize-sube-baskani-taner-yelkenci-beraberinde-musiad-uyelerinden-olusan-is-adami-heyeti-yapimi-tamamlanmak-uzere-olan-cay-carsisi-projesi-santiyesini-incelemede-bulundu-6.jpgmusiad-rize-sube-baskani-taner-yelkenci-beraberinde-musiad-uyelerinden-olusan-is-adami-heyeti-yapimi-tamamlanmak-uzere-olan-cay-carsisi-projesi-santiyesini-incelemede-bulundu-1.jpg