Yeni Adli Yıl Açıldı

Yeni Adli Yıl Açıldı
Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, adaletin tüm insanların ortak talebi olduğunu söyledi.

Özkorul, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni adlı yılın açılışı dolayısıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de geride kalan adlı yıl döneminde çok önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

ismet-ozkorul.jpg

Bu adli yılda da çok önemli gelişmeler olacağını ifade eden Özkorul, ''Hepimiz tarihe tanıklık etmekteyiz. Ülkemizde hukuksuz, hukuksuzluk olarak yaşanan bir takım olgu ve gelişmelerin yaşandığı, çok önemli soruşturmaların ve davaların yürütüldüğü bir dönemi yaşamaktayız. Bu nedenle hukuk bilinci ve hukuka bağlı yaşantı çok önemli. Çünkü hukuk toplumsal alanda bütün ilişkileri kişiler arasındaki, kurumlar arasındaki ilişkileri düzenleyen vazgeçilmez bir unsur'' dedi.

Özkorul, modern toplumlarda hukukun en önemli değer olduğunu vurgulayarak, ''Toplumsal ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ve kuralına göre yürütülmesi yargı eliyle olmaktadır. Yargı insan ve toplum hayatını doğrudan etkileyen güçleri başında geliyor. Bu bakımdan yargı erki toplumlar için hayati önem taşımaktadır. Adalet tüm insanların ortak talebidir'' diye konuştu.

Törene Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Baro Başkanı Ateş Hatinoğlu ve adliye personeli katıldı.