“Yeni Dönemde Öncelikli Hedefimiz..."

“Yeni Dönemde Öncelikli Hedefimiz..."
Eğitimde atılacak adımlarla yeni bir şahlanışa geçileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni dönemde öncelikli hedefimiz, eğitimi hem içerik,...

Eğitimde atılacak adımlarla yeni bir şahlanışa geçileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni dönemde öncelikli hedefimiz, eğitimi hem içerik, hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine katkı sağlayacak seviyeye çıkarmak" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesinin akademik yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim alanında çok önemli yatırımlar yapmalarına rağmen istenilen geri dönüşü alamadıklarını söyledi. Erdoğan, "Yeni dönemde öncelikli hedefimiz, eğitimi hem içerik, hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine katkı sağlayacak seviyeye çıkarmak" dedi. Cumhurbaşkanı, eğitimde atılacak adımlarla yeni bir şahlanışa geçileceğini de ekledi.

"SADECE TABELAYLA, SADECE KADROYLA HİÇBİR SONUÇ ELDE EDEMEYİZ"

Üniversitelere de uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilim üreten, araştırma geliştirme odaklı çalışan, her alanda kendi modellerini geliştiren bir üniversite iklimi oluşturmadan; sadece tabelayla, sadece kadroyla hiçbir sonuç elde edemeyiz. Kendi bireysel çekişmelerinin, ideolojik saplantılarının ve kariyer hırslarının esiri kadrolarla dolu üniversitelerin hayırlı çıktılar üretmesi mümkün değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölgede varlığını sürdürebilmesi için güçlü olması gerektiğini de kaydederek, son çeyrek asırda yaşananların bunun kanıtı olduğunu söyledi.

Kaynak:IHA