Yeni evli genç kadın, kıskanç kocasının kurbanı oldu

Yeni evli genç kadın, kıskanç kocasının kurbanı oldu
Yaklaşık 6 ay önce evlenen genç kadın, kıskançlık krizlerine giren eşi tarafından av tüfeğiyle başından vurularak öldürüldü.

Çekmeköy'de, özel bir firmada ihtisas müdüresi olarak çalışan 31 yaşındaki Tülay Erdivan Çaylak, kadına yönelik şiddetin son kurbanı oldu. Yaklaşık 6 ay önce hayatını Engin Çaylak ile birleştiren genç kadın, kıskançlık krizlerine giren eşi tarafından av tüfeğiyle başından vurularak öldürüldü.

Korkunç cinayet, geçtiğimiz Cumartesi günü Çekmeköy'deki aile apartmanında işlendi. Bayram izni dolayısıyla Ankara'da bulunan anne ve babasını ziyarete giden Tülay Erdivan Çaylak, İstanbul'a döndüğü Cumartesi akşam saatlerinde eşi tarafından av tüfeğiyle kafasına ateş edilerek öldürüldü.

İddiaya göre cinayet şöyle gelişti; Kozyatağı ve Maltepe’deki faaliyet gösteren bir firmada ihtisas müdiresi olarak çalışan Çaylak, bayram izni için Ankara'ya gitti.

İzni bittikten sonra Ankara'dan otobüsle dönen Tülay Erdivan Çaylak'ı, eşi otogardan alarak birlikte yaşadıkları Çekmeköy'deki aile apartmanına götürdü. Annesinin evinde akşam yemeği yiyen Engin Çaylak, midesi bulandığı gerekçesiyle alt katta bulunan evine gidince sofradan kalkan Tülay Erdivan Çaylak da eşinin peşinden gitti. Yaklaşık 5 dakika sonra duyulan silah sesi üzerine yakınları hemen eve koştu. İçeriye giren yakınları Tülay Erdivan Çaylak'ı yerde kanlar içinde buldu. Bu sırada elindeki av tüfeğiyle canına da kıymak isteyen Engin Çaylak, silahın ateş almaması üzerine bıçakla canına kıymak istedi. Yine başarılı olamayan Çaylak, kendisini camdan aşağı attı.

Olay yerine çağrılan ambulansla Tülay ve Engin Çaylak hastaneye kaldırıldı. Tüm çabalara rağmen Tülay Çaylak kurtarılamadı. Eşi ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Engin Çaylak başında polisin nöbet tuttuğu öğrenildi.

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

tulay-erdivan-caylak-engin-caylak.jpg

Eşinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Tülay Erdivan Çaylak, ailesi tarafından Ankara’ya götürüldü. Çaylak, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, koca şiddeti nedeniyle hayatının baharında canından olan Tülay Erdivan Çaylak’ın, Engin Çaylak ile evlendiği için pişman olduğu öğrenildi. Arkadaşlarına ve yakın çevresine eşinin çok kıskanç olduğunu, evlenmekte hata ettiğini söyleyen Çaylak’ın, eşini ayrılmaya ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

'ALDATTIĞINI DÜŞÜNDÜM, ÖLDÜRDÜM'

Öte yandan, hastanede tedavi altında bulunan Engin Çaylak’ın, polise resmi ifade vermek istemediği öğrenildi. İlk ifadesinde polis ekiplerine, "Beni aldattığını düşündüğüm için öldürdüm." dediği öğrenilen Çaylak’ın özel bir şirkette depo sorumlusu olduğu ve ekonomik sorunlarının bulunmadığı açıklandı.