Yeni KHK ile evlilik programları yasaklandı

Yeni KHK ile evlilik programları yasaklandı
Yayınlanan yeni KHK ile uzun süredir tartışmalara yol açan evlilik programları yasaklandı. Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan gibi ünlü isimlerin sunuculuklarını yaptığı Evlilik programları böylelikle yasaklanmış oldu.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre Türkiye'nin gündeminde uzun süredir tartışmalara yol açan evlilik programları yasaklandı. Kamudan 3 bin 974 kişi ihraç edildi. Muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verilirken evlilik programlarının yasaklandığı ifade edildi.

İşte yeni yayınlanan KHK'larda evlilik programlarıyla ilgili kısım:  Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.”

689 Sayılı KHK 

1 SAYILI LİSTE (İHRAÇ EDİLEN PERSONEL)

2 SAYILI LİSTE (GÖREVİNE İADE EDİLEN PERSONEL

3 SAYILI LİSTE (KAPATLAN KURUM VE KURULUŞLAR

4 SAYILI LİSTE (AÇILMASINA İZİN VERİLEN KURUM VE KURULUŞLAR)

5 SAYILI LİSTE (İLİŞİĞİ KESİLEN YURT DIŞINDAKİ BURSLU ÖĞRENCİLER)