Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Sanayi Esnafını Heyecanlandırdı

Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Sanayi Esnafını Heyecanlandırdı
Geçtiğimiz günlerde Trabzon'a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla birlikte yaptığı toplantıda...

Geçtiğimiz günlerde Trabzon'a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla birlikte yaptığı toplantıda TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun gündeme getirdiği Deliklitaş mevkiinde bulunan Karayolları'nın 220 dönümlük arazisine yeni sanayi sitesi için devrine olumlu yaklaşması sanayi esnafını heyecanlandırdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, projenin kendileri açısından çok önemli olduğuna işaret etti. Pehlivan "Bizim için çok güzel bir gelişme ama orada yapılacak olan sanayi sitesinin nasıl değerlendirileceği de bizim için çok önemli. Mevcut sanayi siteleri gibi dışarıdan, sanayi ile bir işi olmayan insanların oralarda iş yerleri olacak mı? Dışarıdaki insanlara buralardan iş yerleri verilecek mi? Bizim amacımız verilmemesi. Gerçekten bu işi yapan, bu işten ekmek yiyen insanların orada dükkan sahip olması önemli. İşlerini daha ferah ve daha geniş yerlerde sürdürmeleri. Trabzon'un istihdamını arttırmaları. Trabzon'u gelişen Türkiye ve dünya şartlarında daha ön plana çıkarmaları" şeklinde konuştu.

İlk etapta büyük kamyon sanayisini Trabzon'un şehir içinden çıkarmaları gerektiğini belirten Pehlivan, "Kamyon grubunu şehir içeresinde çıkardığımız zaman, mevcut sanayiler bu işi en az 10-15 yıl daha ileriye atabilir. Ama büyük kamyon grubunu mevcut sanayinin içerisinden çıkarmalıyız çünkü Trabzon'un buna acilen ihtiyacı var. Trabzon'da yapılacak olan yeni sanayi bölgesinde, bu işe emek veren ve bu işle uğraşan insanların fikirleri alınmadan yapılmaması gerekir. En son Araklı'da yapılan sanayi sitesinde dükkanlar çok büyük ve yüksek ama otomatik kepekleri takmak için ortalarından direkler koymuşlar. Dükkanlar istenildiği gibi olmadı. Çünkü bizim fikrimiz alınmamış, burada çalışacak olan insanların hangi şartlarda nasıl çalışacağını, hangi büyüklükte araçlarla çalışıldığını biz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da yapılması gündemde olan sanayi sitesi için kendileriyle herhangi bir istişare yapılmadığını da belirten Pehlivan, "Trabzon'da otomobil sektörüyle mevcut muhatap olunan yerinde burası olduğunu düşünüyorum. Ticaret Sanayi Odası'nda da bu işlerle uğraşan insanlar var. Onlarla birlikte bir araya gelip fikir alış-verişinde bulunup, bir harmanlama yapıp en güzelini ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmamız lazım" diye konuştu.

Yeni sanayi sitesinin istihdam içinde çok önemli olduğunu belirten Pehlivan, "80 metre kare dükkanda 3 kişi çalıştırıyoruz. Çok iyi biliyorum 400 metre bir yer olsa birçok arkadaşım çalıştırdığı insan kadar eleman çalıştıracak ve bu da istihdama katkı demektir. En güzel katkıda böyle olur. Sanayi esnafı olarak ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye hazırız" açıklamasında bulundu.

Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Sanayi Esnafını Heyecanlandırdı

Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Sanayi Esnafını Heyecanlandırdı

Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Sanayi Esnafını Heyecanlandırdı

Kaynak:IHA