Yeni Vali Yazıcı'nın Rize'ye Geliş Tarihi

Yeni Vali Yazıcı'nın Rize'ye Geliş Tarihi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden Rize’ye Vali atanan Ersin Yazıcı’nın Rize’ye geliş tarihi belli oldu. İşte Vali Yazıcı’nın Rize’ye geleceği tarih.

Rize Valisi Nurullah Çakır’ın Merkez Valiliğine alınmasından sonra dün ilimizden ayrılması üzerine Rize Valiliği’ne Vali Yardımcılarından Mehmet Özer vekalet ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden Rize’ye vali atanan ve Rize’nin Cumhuriyet tarihindeki 41. Valisi olarak göreve başlayacak olan Ersin Yazıcı, 2 Haziran Pazartesi günü Rize’ye gelecek.

Pazartesi günü uçakla Trabzon’a, ardından karayoluyla Rize’ye gelecek olan Vali Yazıcı, öğleden sonra Rize’de olacak.

ERSİN YAZICI KİMDİR ?

ersin-yazici-rize-valisi.20140529094349.jpg

1969 yılında Düzce Gümüşova’da doğan Ersin Yazıcı, ilköğrenimini Düzce’de, ortaöğrenimini Burdur Lisesinde tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1991 senesinde kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Bolu Kaymakam adaylığı görevinden sonra İngiltere’de staj yapan Yazıcı, 1995’te Burdur Karamanlı Kaymakamlığı görevine atandı. Yazıcı, sonraki dönemlerde Türkiye’nin birbirinden müstesna ve güzel il ile ilçelerinde Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yazıcı, 2003-2009 yılları arasında sırasıyla, İçişleri Bakanlığı Mali İşler Daire Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcılığı görevini ve İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atandı ve Rize Valiliği görevine atanıncaya dek bu görevini sürdürdü.

Evli ve 4 çocuk babası olan Ersin Yazıcı,  iyi derecede İngilizce bilmektedir.