Yenice'den Rize'deki Park Sorununa Çözüm

Yenice'den Rize'deki Park Sorununa Çözüm
Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize'deki park sorununa çözüm getirecek açıklamayı yaptı. İşte Yenice'nin park sorununa bulduğu çözüm:

Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Karadeniz Sahil Yolu köprülerinin altının otopark olarak kullanılabileceğini söyledi.

Yenice, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, polis memurlarının da eski anlayışlarını değiştirmeleri gerektiğini belirterek, ''Bizler hangi görevi, hangi kanunun verdiği yetkiyle vatandaşın lehine nasıl kullanabiliriz, ona bakıyoruz. Bizler mağdur bir kitle oluşturarak, bizi karşısına alan ve bizden memnuniyetsizliği olan bir insan kitlesi oluşturma adına yapılan her harekete karşıyız. Burada görev yapmak hem kolay hem zor. İnsanlara iyi muamele yaptığınızda ve tatlı dille anlattığınızda onlardan olumsuz bir şey gelmesi mümkün değil. Bizler kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak vatandaşa da ona göre davranmaya çalışıyoruz. Ancak böyle başarılı olabiliriz'' dedi.

1.20111225135616.jpg

KARADENİZ SAHİL YOLU KÖPRÜLERİNİN ALTI OTOPARK OLMALI

Trafik ve park sorununun sadece emniyet tedbiri ile aşılmasının zor olduğunu ifade eden Yenice, ''Rize'de bir çok alan trafik ve park anlamında değerlendirilebilir. Karadeniz Sahil yolu köprülerinin altı park olarak kullanılabilir. Karadeniz SAhil yolu köprü altları boş bırakıldığı için şikayet ettiğimiz konular gerçekleşebiliyor. Aileler bu alanları kullanamıyor. Buralar boş bırakıldığı için uygun olmayan her şey yapılmakta. Buraları sahiplenirsek ve park olarak kullanırsak madde bağımlılarından, aileleri rahatsız edenlerden kurtarırız. Karadeniz Sahil yolu köprü altlarının tertip edilip düzenlenmesi gerek'' diye konuştu.

Yenice, trafik denetlemelerinde yer ve zamanın sürücülere bildirildiğini, amacın bu yolla sürücülerin eksiklerini tamamlaması olduğunu, polisin asli görevinin ceza yazmak değil, eğitimli sürücü bilinci oluşturmak olduğunu kaydetti.

huseyin-yenice-mustafa-kulunkoglu.jpg

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ise Emniyet Müdürü Yenice’ye toplantıya katılarak üyeleri bilgilendirdiği için teşekkür ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Külünkoğlu, “Müdürümüz ilimizde yeni göreve başlamıştır. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Uygulamaları ile Rizelilere ceza kesmek yerine onları cezadan caydırmak istemektedir. Vatandaşımız buna dikkat etmeli ve ona göre hareket etmelidir” dedi.