Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak'tan Can Ataklı'ya:"Kötü Söz Sahibine Aittir"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak'tan Can Ataklı'ya:"Kötü Söz Sahibine Aittir"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Tele1 sunucusu Can Ataklı’nın Rizeliler hakkındaki skandal sözlerine tepki göstererek, “Kötü söz sahibine aittir” dedi.

Rizeli siyasetçi ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Tele1 sunucusu Can Ataklı’nın Rizeliler hakkındaki çirkin sözlerinin asla kabul edilemeyeceğini ve Ataklı’yı kınadığını belirterek, Can Ataklı’yı Rizeliler’den özür dilemeye davet etti.

Çolak, yaptığı açıklamada, “Rizem halkına, yöresine, coğrafyasına cahil, kiralık, sersem sepelek, aptal, menfaatçi, karaktersizlikle suçlayan gazeteci geçinen Can Ataklı yine atağa geçerek ne doğa umurunuzda ne başka bir şey Rizelilerin derdi para diyen şahsa sesleniyorum. Ataklı yanlış yere atağa geçtin sen. Değil Rizeme, 81 ilime, yurduma, insanıma hakaret edemezsin. Sersemlikle, sepelelikle, karaktersizlikle suçlayamazsın. Kaldı ki çirkin iftiralarının muhatabı olan il Rizem yetiştirdiği Cumhurbaşkanı ile Başbakanı, Bakanları, politikacıları, sanatçıları, tiyatrocuları, alimleri, iş adamları, saymakla bitmez. Yetenekli, esprili insanları ile köylüsü şehirlisi ile çaycısı, balıkçısı ile takası ile kemençesi, tulumu ve horonuyla, fıkraları ile doğal güzelliği yeşili mavisiyle, yaylasıyla deniziyle saymakla bitmez özellikleri ile coğrafik olarak küçük görünüp reelde çok büyük olan ilim Rizeme, Rizeli hemşehrilerime aslı olmayan hakaretler yapan Can Ataklı sizi kınıyorum ve Rizelimden özür dilemeni bekliyorum. Gerçi özür dilemek üstün bir vasıftır da nerdeee. Bu yaptığınız konuşma ırkçılıktır, ayrımcılıktır, ötekileştirmektir ve asla kabul edilemez.” Dedi.

Can Ataklı’nın Rizelilere olan kininin sadece bugüne has olmadığını geçmişten gelen bir öfke patlaması olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Yardımcısı Çolak, “Konuşmanıza baktığımızda içten içe gelen Rizelilere karşı bir öfkenin bir hırsın patlaması olduğu da aşikardır. Bunun nedenini de gayet iyi biliyoruz. Yanlış atağa geçen Ataklı unutma bu ülke Lazı ile Kürdü ile Çerkez’i ile Alevi’si ile saymakla bitmez. Mozaikle oluşmuş şanlı bayrağın gölgesinde toplanan kardeş bir ülkedir. Biz senin memleketine asla kem kötü söz söylemeyiz, senin bu yersiz sözlerinden dolayı asla memleketine laf söyleyecek kadar küçülmeyiz. Biz Rizeliler için yurdumun her bir yeri ve insanı güzeldir ve özeldir. Sarf ettiğin sözleri şahsınıza iade ediyorum. Büyüklerimizin bir sözü hatırıma geldi. ‘Kötü söz sahibine aittir’”