Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Rize'de İktidara Yüklendi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Rize'de İktidara Yüklendi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, 2 günlük program kapsamında Rize’ye geldi Rize’de Sandık Baş Müşahitleri toplantısına katılan Erbakan, burada partililere hitap etti. Erbakan, iktidarı sert bir şekilde eleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Rize’de yaptığı konuşmada “AK Parti’nin en üst seviyede karar alacak organında en yetkili makamlarda 15 sene oturdunuz. Şimdi sütten çıkmış ak kaşık gibi, zemzemle yıkanmış gibi, sıfır kilometre kurtarıcılar olarak çıkıp bu milletten oy almaya çalışıyorsunuz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin bir dizi programı nedeniyle Rize’ye geldi. Genel Başkan Erbakan Rize’nin girişi olan İyidere İlçesinde partililer tarafından meşalelerle karşılandı. Buradan Rize Merkez’deki bir restoranta gelen Erbakan, partisinin sandık müşahitleri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Erbakan, iktidara zamlar ve vergiler üzerinden yüklenerek “3 tane kaynakları var. Birincisi sürekli borçlanıyorlar. İkincisi devlete, millete ait olan fabrikaları, sanayi tesislerini, arazileri satıyorlar, yok ediyorlar. Buradan aldıkları parayı kullanıyorlar bu 3 tane gider kalemini finanse etmek için, üçüncü gelir kaynakları ise vatandaşları zamlarla, vergilerle limon gibi sıkıp suyunu çıkartmak. Bu 3 tane gelir kalemidir. Bunlara baktığımız zaman milli görüşten uzaklaşmış tipik bir taklitçi zihniyetin ekonomi anlayışını görmüş oluyoruz. Tipik bir borç, faiz, vergi, zam ekonomisi uygulamasıyla dar gelirli fakire, fukaraya, işsize, mazluma, garibana herhangi bir faydası olması mümkün olmaz. Mevcut iktidarın artık bu saatten sonra milletin derdine derman olması mümkün değildir. Bu nedenle gerçeği görmüş ve yaşadığı için milletimiz her geçen gün desteğini çekmeye devam ediyor. Bugün AK Partinin oylarının yüzde 30’un altına indiğini bütün anketlerle görebiliyoruz” dedi.

İktidar değişikliğinde AK Parti’ye alternatif olabilecek partilerin mevcut muhalefet partileri olmadığına değinen Erbakan “Peki, bir iktidar değişikliği olacak, mevcut iktidar gidecek. Ama burada asıl en önemli nokta gidecek olan mevcut iktidarın yerine ne geleceğidir. Yağmurdan kaçarken doluya tutulursak o zaman yaptığımız işten bir hayır gelmez. Pirince giderken elimizdeki bulgurdan olursak o zaman yaptığımız işten bir hayır gelmez. Gerçi şuanda elimizde bulgur var demekte çok zor ama bir atasözü olarak ifade ettim. Mevcut iktidarı değiştirirken yerine getireceğimiz iktidar konusunda çok dikkatli olmamız lazım. Neyi getireceğiz bu iktidarın yerine? Her gün, her akşam gazetelerde, televizyonlarda cilalanan, parlatılan, havası ve parası çok olan o malum muhalefet partilerini mi getireceğiz bu iktidarın yerine? Her gün gazete ve televizyonda parlatılan, cilalanan, havası, parası ve rüzgârı bol olan muhalefet partilerini getirecek olursak bunlardan bu millete, bu devlete bir hayır gelmez, onu şimdiden net bir şekilde ifade edelim. Bu cilalanıp parlatılan muhalefetin içerisinde 28 Şubat sürecinde tanklara selam duran varda onun için bir hayır gelmez. Bu cilalanan, parlatılan muhalefetin içerisinde Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini hazmedemeyen, Ayasofya’nın müze olarak kalmasını isteyenler var da onun için bunlardan bu millete bir hayır gelmez. Bu malum muhalefetin içerisinde ekonomi bakanı olduğu dönemde yılda ortalama 35 milyar dolar borç faizi ödeyenler var da onun için bunlardan bu ülkeye bir hayır gelmez diyoruz. Sayın Berat Albayrak’a borç, faiz ekonomisi uyguluyorsun, bu kadar ödüyorsun diyorlar. Yahu siz eleştirdiğiniz Berat Albayrak’ı ikiye katlamışsınız. Berat Albayrak senede ortalama 17 milyar dolar borç faizi ödedi. Siz ekonomiden sorumlu bakan olduğunuz dönemde senede ortalama 35 milyar dolar borç faizi ödedi. Ne çabuk unuttunuz o günleri. İşte bu muhalefet, Yeniden Refah dışındaki muhalefet bu durumda. Bu malum muhalefetin içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokacağız diyenler var. Bunu söyleyen bir partiden, bir zihniyetten, bu millete bir hayır gelmesi mümkün mü? Bu malum muhalefetin içerisinde Bilderberg Toplantıları’nın müdavimleri var. Bilderberg toplantısının abonesi olanlardan bu devlete, bu millete bir hayır gelebilir mi Allah aşkına. Yine bu malum muhalefetin içerisinde Irak’a ilk bomba düştüğünde ‘6 Milyar Dolar kredimiz hazırdır’ diye bilecek kadar ileri gidenler var. Bu kadar vicdani erozyona uğramış insanların iktidara gelmesiyle ne değişecek?” dedi.

Mevcut muhalefet partilerinin kadrolarının daha önce iktidar partisine mensup olduğunu da hatırlatan Erbakan “Yine bu malum muhalefetin içerisinde 10-15 yıl boyunca hem AK Parti’nin hem de AK Parti hükümetlerinin en etkili, en yetkili noktasında yıllarca görev yapan ve dolayısıyla ekonomide de dış politikada da bu içinde bulunduğumuz buhrandan mevcut iktidar kadar sorumlu olan ancak sonradan AK Parti’den ayrılıp ‘İyi olan ne varsa bizden, kötü olan ne varsa şuan da iktidar da olanlardan’ deyip aradan sıyrılmaya çalışanlar var. Merhum Erbakan hocamız olsaydı ‘Sizi gidiler sizi, aradan sıyrılmaya çalışıyorsunuz ama bu numaralarla kendinizi kurtaramazsınız’ derdi. 2 sene başbakanlık yaptınız. Emekliye, memura, insanlara yüzde 30 maaş zammı yapsaydınız. Sizin bakan olduğunuz dönemde ne kadar faiz ödediniz. Bugün ki dönemin 2 misli faiz ödediniz. Siz bakanlık koltuğuna otururken borç 129 milyar dolardı, bakanlık koltuğundan ayrılırken borç 400 milyar dolara çıktı. Yapacağınız bir şey varsa o zaman yapsaydınız. Yıllarca başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, AK Parti’nin en üst seviyede karar alacak organında en yetkili makamlarda 15 sene oturdunuz. Şimdi sütten çıkmış ak kaşık gibi, zemzemle yıkanmış gibi, sıfır kilometre kurtarıcılar olarak çıkıp bu milletten oy almaya çalışıyorsunuz. Milletimizi uyarıyoruz, sakın ha denenmiş, yıllarca en yetkili, en etkili makamlarda bulunmuş, borç ve faiz ekonomisinden başka bir şey yapmamış, dış politikada da Amerika’nın postacılığını kuryeliğini yapmış olanlardan bu millete, bu ülkeye hayır gelmez. Bu malum muhalefet partilerinin ülkeye, millete verebileceği herhangi bir şey yoktur. Bu muhalefet partilerinin iktidara gelmesi demek, bir 10 sene daha ülkenin kaybetmesi demektir ki bizim ülke olarak 5 -10 seneye değil 5 - 10 güne bile tahammülümüz yoktur” şeklinde konuştu.

Erbakan, konuşmasının sonunda partisinin Rize ilçe başkanlarına plaket verdi.

Toplantının 2. kısmı basına kapalı olarak partililer ile gerçekleştirildi.

Erbakan, 25 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'dan itibaren Rize'nin Ardeşen ilçesinden esnaf ziyaretlerine başlayacak. Ardından Pazar, Çayeli ve Merkez ilçede esnaf ziyaretlerinde bulunacak. Erbakan'ın esnaf ziyaretleri saat 18.00'e kadar sürecek.

fatih-erbakan-rizede.jpg