Yeniden Refah Partisi Rize Merkezde Özçelik Güven Tazeledi, Yeni Yönetimi Belli Oldu

Yeniden Refah Partisi Rize Merkezde Özçelik Güven Tazeledi, Yeni Yönetimi Belli Oldu
Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe 1. Olağan Genel Kurulunda Kurucu Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, başkanlığa seçildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın da katıldığı genel kurul sonrası Özçelik’in yönetimi de belli oldu.

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe 1. Olağan Genel Kurulu, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Kurucu Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik başkanlığında tek listeyle gidilen kongrede Özçelik, başkanlığa seçildi.

Rize Merkez İlçe 1. Olağan Genel Kuruluna, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Çolak ve Mehmet Altınöz, Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Karadeniz Bölgesi İl Başkanları, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Zahid Tokgöz, Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Arıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, stk temsilcileri, partililer, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

yeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(14).jpg

Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, programın açılış konuşmasını yaptı. Özçelik, ikinci 40 yıllık yürüyüşü başlattıklarını ifade ederek, Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan’ın heyecan, heyecan dediğini kendisinde ise çok fazla heyecan bulunduğunu kaydederek, “Bugün, Rizemize, ülkemize, tüm insanlığa hizmet etmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Yolumuzun uzun, imtihanımızın da zor olacağının bilincindeyiz. Lakin, 40 yaşında bir yiğit olan adına yakışır tavır ve davranışları sergileyen bir lidere sahip olmanın avantaj ve gururunu yaşıyoruz. Uzun yıllar ülkemize en iyi hizmeti vermek için çalışacağından eminiz. Bizde Rizemize layık olmak ve hak ettiği yere ilimizi taşıyabilmek adına teşkilat görevlisi kardeşlerimizle güzel işler yapmak peşindeyiz. Kongremizin Rizemize, ülkemize, büütn insanlıa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum ” dedi.

ensar-ozcelik-yeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-baskani.jpg

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, yaptığı konuşmada, Rize Merkez İlçe Kongresinin Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan Beyin katıldığı ilk kongre olduğunu ve bunun Rize’ye verdiği değeri ortaya koyduğunu belirterek, “ Bu kongremiz Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımızın katılımlarıyla yapmış olduğu ilk kongre olması hasebiyle çok önem arz etmektedir. Genel başkanımız ilk startı Rize’den vermiştir. Bunun anlamı, manası vardır. Çok yoğun programları arasında bizim davetimizi kabul edip programımıza katılması bizlere verdiği değeri ortaya koymuş ve bizleri haliyle onurlandırmıştır. Bizlerde buradan genel başkanımızın bu teveccühüne karşılık davamıza yakışır üstün ve başarılı çalışmalarımızda buna layık olmanın sözünü veriyoruz” dedi.

mehmet-akif-zerdeci-(1).jpg

Yeniden Refah Partisi’nin kuruluşundan sonra ilk görev verilenler ve il başkanlarının ataması yapılanlar arasında Rize’nin de yer aldığını kaydeden İl Başkanı Zerdeci, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Muhammet Fatih Erbakan’ın bizlere vermiş olduğu bu kutsal görevi her şeyden üstün tutarak azimle ve tüm gücümüzle çalışarak, layık olma gayreti içerisindeyiz. İl başkanlığına görevlendirildikten hemen sonra kurucular kurulu il yönetimini oluşturduk. Yeniden Refah Partimizin Rize’de il binasının açılışını yaptık. Akabinde iki ay gibi kısa bir süre içinde sekiz ilçe başkanını atayarak bu ilçelerimizin yönetimlerini oluşturduk ve bu ilçe binalarının açılışlarını da tamamladık. Partimizin kuruluşundan itibaren halkımızdan büyük ilgi ve teveccüh gördük. Artık hayrın kendisi meydana çıkmış, çaresizlik ve ümitsizlik, alternatifsizlik dönemi bitmiş, yuvaya dönüşler başlamıştır. Artık umut var, çare var, alternatif var. Artık Yeniden Refah var diyoruz. Bugün birlik beraberlik günüdür, bugün dayanışma günüdür, bugün kardeşlik günüdür. Bizler aynen Erbakan hocamız gibi ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Ötekileştirici değil uzlaştırıcı olacağız. Uzaklaştırıcı değil kucaklayıcı olacağız, cezalandırıcı değil affedici olacağız. Milli Görüşün temeli şefkat ve merhamettir. Bundan böyle bir tane dahi milli görüşçü kardeşimizi kaybetme lüksüne sahip değiliz. Bundan böyle Milli Görüşün çatısı altına gelen davaya inanıp hizmet etmek isteyen tüm kardeşlerimize nereden geldiğine bakmayacağız şefkat ile herkesi kucaklayacağız.” şeklinde konuştu.

Zerdeci, Yeniden Refah Partisi ile Milli Görüş hareketinin ikinci baharı ile ikinci Erbakan döneminin başladığını kaydederek, “Erbakan ruhuyla da Milli Görüşçüler yeniden diriliyor, yeniden şahlanıyor, yeniden geliyor, yeniden iktidar yolu açılıyor elhamdülillah. Yeniden topyekün sefere çıkıyoruz. Milletimizin ve İslam âleminin kurtuluşu için her zaman olduğu gibi elimizi değil yüreğimizi taşın altına koyuyoruz. Milli Görüşün tek temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi bundan böyle herkes bilsin ki ülkemiz ve dünya için ne söyleyecekse çok büyük önem arz edecektir. Yeniden Refah Partisi merkez ilçe başkanımıza ve yönetimine bugüne kadar yapmış oldukları gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongremizden sonra görev alacak yeni yönetime de buradan üstün başarılar ve yüz aklığı diliyorum” diyerek, başta Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere Milli Görüş davasına hizmet etmiş ve ahirete intikal eden tüm dava erlerine rahmet diledikten sonra konuşmasını tamamladı.

mehmet-akif-zerdeci-(2).jpg

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak ise, Erbakan Hocaya ve Yeni Zelanda da cami saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyip İslam Alemine başsağlığında bulunarak başladığı konuşmasında, “Erbakan Hocam şunu söylerdi. Bir yerde bir terör varsa arkasında İsrail vardır. Bu kesinlikle böyledir. Dünyada Amerika, İngiltere ve İsrail denilen Bermuda Şeytan Üçgeni her zaman dün olduğu gibi bugün de yarında yapacağını yapacaktır. Allah’ın izniyle biz yapacağımız gayretli çalışmalarla inşallah bunlara son vereceğiz.” dedi.

cemil-colak-(1)-001.jpg

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere İslam devletlerinin sessiz kalmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Çolak, bu zulümlere dur demek ve bu zulümleri durdurmak için çok gayretli çok fazla çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.

Yeniden Refah Partisi’nin gelişigüzel bir parti kurulma hevesiyle kurulmadığını ve bir sevda uğruna, bir gaye uğruna, bir ihtiyaç uğruna kurulduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Çolak, ”Dünyada ve Türkiye’de kanunlar değişti. Siyasi partiler yasaları değişti. Başkanlık sistemi getirildi. Tek başına iktidarlar gelmedi mi, devam etmiyor mu? Ama değişmeyen bir adres var başarının adresi o da Refah Partisi. Allah rızası için soruyorum 11 ayda işçiye, memura, köylüye, dula, yetime, Bağkurluya yüzde yüzün üzerinde veren başka bir iktidar var mı? Çalışarak, gayret göstererek yine bu iktidar bizim olacaktır” şeklinde konuştu.

cemil-colak-(3).jpg

Kongrede ayrıca Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan da bir konuşma gerçekleştirdi.

RİZE MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ ASIL ÜYELER: Erdinç Çolak, Recep Karabulut, Fethi Tankut Kayhanlı, Mehmet Karali, Şaban Ali Dilsiz, Seyfullah Özçelik, Ahmet Kambur, Fevzi Ahmet Çakır, Mustafa Özçelik, Abdulkadir Usta, Nejmi Saruhan, Hasan Güngör, İstemi Oğuz Agun, Ömer Ali Ekmekçi, Mustafa Baş.

RİZE MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ YEDEK ÜYELER: Muharrem Özçelik, Sinan Karataş, Mustafa Bayhan Topçu, Levent Kurt, Onur Tan, Avni Kuk, Sinan Çelik, Hasan Karali, Davut Demirel, Aptullah Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Ahmet Köse, Şükrü İnce, Sinan Varlı, Süleyman Çelik.

fatih-erbakan-rizede-(2).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(9).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(10).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-53.jpgensar-ozcelik.jpgcemil-colak-(2).jpgfatih-erbakan-rizede-(1).jpgfatih-erbakan-rizede-(6).jpgfatih-erbakan-rizede-(4).jpgfatih-erbakan-rizede-(3).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(7).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(12).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(13).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(8).jpgyeniden-refah-partisi-rize-merkez-ilce-1.-olagan-genel-kurulu-(20).jpgfatih-erbakan-rizede-(5).jpg