Olay53.com
24 Mayıs 2012 Perşembe
Rize'de Görülmemiş İsyan!
Rize'de İhale Operasyonu
Abdurrahim Albayrak Rizespor'a Başkan Olacak mı? - VİDEO
Rize'de Yasak Aşk Cinayeti
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
18 Ocak 2012 Çarşamba 20:02

Yerli Otomobil 20-25 Bin Lira

Bakan Ergün, yerli otoda teşvik çalışmalarının son safhaya geldiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen ''Girişimcilik Konferansı'' ve İktisadi Araştırmalar Vakfı Ödül töreninde yaptığı konuşmada, yerli otomobille ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Bize sunulan raporlarda 20-25 bin Lira uygun olarak gösterildi, hedef değil. Olması gereken fiyatı ben belirleyemem, bunu piyasada belirlenecek. Fiat ve Tofaş ortaklığı dışında başka firmalarla da çalışılıyor.

Türkiye'de yeni bir marka ve model yapacak güce sahiptir. Bunlar da piyasada araştırmaları ve gelen taleplere göre belirlenecektir. Biz istiyoruz ki destekleyelim. Otomotiv sanayimiz yeni bir marka için yeterli imkanlara sahiptir. Onlar yapsın biz de destekleyelim. Gereken mekanizmaları oluşturuyoruz. Teşvik çalışmaları son safhaya geldi, Şubat ayında kamuoyuyla paylaşılacak hale gelir." dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE