Yeşil Yol Eylemcileri Şehre İndi

Yeşil Yol Eylemcileri Şehre İndi
Eylemlerini ve basın açıklamalarını 2 bin rakımın üzerindeki Rize’nin yaylalarında gerçekleştiren 'Yeşil Yol' karşıtları, bu kez seslerini duyurabilmek için şehre inerek Rize Valiliği önünde basın açıklaması düzenlemek istedi.

'Yeşil Yol' karşıtı Fırtına İnisiyatifi grubu bugün basın açıklaması düzenlemek için Rize Valiliği önünde toplandı. Valilik önünde toplanan gruba polis müdahale ederek valilik önündeki caddenin karşı tarafına geçerek açıklamalarını yapmaları istendi. Yeşil yol karşıtları valilik binası önünde açıklama yapmakta ısrar edince sözlü tartışma yaşandı.

Olaya müdahale eden İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, valilik önünde açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Grup bunun üzerine yolun karşısına geçerek hazırlanan basın metnini okudu. Okunan basın metninde, yeşil yol projesi ile doğanın tahrip edildiği, konunun yargı aşamasında olmasına rağmen Samistal Yaylası’nda jandarma gözetiminde çalışmaya devam edildiğine dikkat çekildi.

rizede-yesil-yol-eylemi-(2).jpg

Açıklamada yol çalışmalarının bir an önce durdurulması istendi. Basın açıklamasına katılan yeşil yol karşıtları ellerinde vahşi hayvan resimleriyle açıklamaya destek verdi. Açıklamanın okunmasının ardından tulum ustası Bülent Bekar’ın çaldığı tulum müziği eşliğinde horon oynandı.

Basın açıklaması sırasında çevrecilerin “Hava ana” olarak simgeleştirdikleri Rabiya Öztürk ile Rize’de emniyet teşkilatının “Adem baba” olarak adlandırdığı İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı bir araya geldi. Görüşmede Rabiya Öztürk, Adem Çakıcı’dan yaylada bulunan jandarmaları çekmelerini istedi. Çakıcı ise “jandarma çekilirse polisi göndeririz” şeklinde espri yaptı. Çakıcı, kolluk kuvvetlerinin halkın güven ve huzuru için görev yaptığını belirtti.

rizede-yesil-yol-eylemi-(3).jpgrizede-yesil-yol-eylemi-(5).jpg

rizede-yesil-yol-eylemi-(1).jpgrizede-yesil-yol-eylemi-(4).jpg