Yeşilay Haftası Rize'de Kutlandı

Yeşilay Haftası Rize'de Kutlandı
Yeşilay Haftası Rize'de Kutlandı

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşen, Yeşilay Haftası kutlama programına katılan Rize Valisi Nurullah ÇAKIR, ”Yeşilay Cemiyetimiz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir medeniyetin toprakları üzerinde doğdu. Nerdeyse bir asra yaklaşan hizmetleriyle Yeşilay Cemiyetimiz ülkemizin bütün sathında gönüllü insanlarımızla, iyilik ve güzellikler adına başta siz sevgili gençlerimiz olmak üzere sağlıklı bir neslin geleceği adına, insanlık adına tüm insanlığı, koruma ve yüceltme yolunda ülkemizde kamu yararına gönüllü çalışmalar yapan güzide sivil toplum kuruluşlarımızdandır.  Tüm insanlığın ve gençliğin geleceği için çok önemli olan bu gönüllü hizmetleri ilimizde fedakârca yürüten, Yeşilay’ımızın Rize Temsilcisi Kavalcı’yı ve Yardımcısı Kösoğlu’nu kutluyorum.  Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve Yeşilay haftalarının kutluyorum.”diye konuştu.

 213.jpg

Kutlama programına, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, ,Rize Milli Eğitim İl Müdürü Saffet Yıldırım, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Dr. Recep Avcı,  Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Turan, Vakıf Bank Rize Şube Müdürü Hamdi Tokul ile çok sayıda Rize’de eğitim veren okulların Müdür,  öğretmen ve öğrenci velileri katıldılar.

untitled-8.20130304235304.jpgRize İstiklal Ortaokulu ve Rize Yeşilay Temsilciliği birlikteliğinde hazırlanan bu yılkı Yeşilay haftası kutlama programında, Yeşilay’ın geçmiş tarihini ve bugününü anlatan, Rize Yeşilay Temsilcisi Bayram Ali KAVALCI, “1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca, Rize ilimiz ve ilçelerimizde 7’den 70’e herkese ulaşmak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. “Yaşamayı Seç” sloganıyla başlayacak olan etkinlikler tüm hafta boyunca devam edecek. Türkiye’nin en eski ve köklü kurumlarından olan Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezimizin kutlamalar için ilimize göndermiş olduğu materyalleri Rize Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla okullarımıza ve ilgili kurumlarımıza kutlamalar kapsamında sergilenmesi ve sunulması için ulaştırmış olduk.  Hedefimiz Rize Yeşilay temsilciliği olarak tüm bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir neslin yetişmesi ve sağlıklı bir şehirde sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz için çalışıyoruz. Bu mutlu günümüzde Yeşilay haftamızı İstiklal Orta ve İlköğretim öğrencilerimizin arsında kutlayan, Rize Valimiz Sayın Çakır’a ve kutlama programımıza teşrif eden tüm davetlilere, öğrenci velilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”dedi. Programda bağımlılık yapan ve çeşitli kişiler tarafından uzun yıllar kullanılan uyuşturucu madde ve ürünlerin insanların sağlığa vermiş olduğu kayıp ve çeşitli hastalıklar sinevizyon eşliğinde görsel olarak öğrencilere ve programa katılanlara izletildi.

Yeşilay Haftası Kutlama programı için Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonunu dolduran yüzlerce öğrenciye 30 dakikalık bir sunu yapan Dr. Recep AVCI,” Gençler bir toplumun dinamik kesimidir ve aslında topluma ayakta tutan temel güçtür. Gençlik bir ülkenin geleceği, ufku ve yarınlarıdır. Eğer bir ülkenin gençleri, çağın gerektirdiği bilgi, teknolojisi, düşünce ufkuyla donatılamazsa bu gençlik suni başarılarda umut arar. Yani uyuşturucu ve alkol ve sigara gibi zararlı maddelerin kullanımına yönelebilir. Buda ülkenin geleceğinin yavaş yavaş erimesi anlamına gelir. Çağımızın vebası olarak da adlandırılan uyuşturucu, çağımız gençliğini önemli düzeyde etkilemektedir. Bu gençlerde fizyolojik ve psikolojik yaralar açmaktadır. Gençler, maddi veya psikolojik bunalımlarından kurtulmak için uyuşturucuyu vasıta olarak kullanırlar. Bu sayede sorunlarından suni olarak kurtulmaya çalışırlar. Aileler çocuklarına karşı bilinçli hareket etmeli ve iyi örnek olmalıdırlar. Aileler çocuklarını daha derin sevgi besleyip koruması gerekirken, o durumdaki çocuğundan utanmakta, onu dışlamakta, onu bu derdiyle başıboş bırakmaktadır. Uyuşturucu kullanan bir çocuğunuz varsa onu dışlamayın, onu korumaya ve iyileştirmeye çalışın. Ona destek olun. Birde son yılarda hepimizin amacına uygun kullanıldığında işlerini kolaylaştıran teknolojik ürelere karşıda çocuklarımızı kontrolsüz bırakmayalım. İnternet, bilgisayar, cep telefonları gibi ürün çeşitleri maalesef yeni bağımlılık yapan ürünler olarak hayatımıza yer almaya başladı. Tüm zararlı alışkanlıklara karşı bir asra yaklaşan gönüllü hizmet ağıyla, Yeşilay Cemiyetimiz ülkemizde çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Hepimiz Yeşilay’a daha fazla yardımcı olmalı ve sahip çıkmalıyız.” dedi. Programın akışında, Rize Merkez İstiklal Ortaokulu Yeşilay Kulübü Öğretmen ve öğrencileri, çeşitli skeçlerle, rap müziklerle, tiyatro, şiir ve karikatür sergisiyle ortaya koymuş olduğu kutlama programının ardından, Rize Valisi Nurullah Çakır, tüm öğrenci ve öğretmenleri üstün başarılarından dolayı kutlayarak, kendilerine çeşitli hediyeler taktım etti.

Program sonunda Rize Merkez İstiklal Ortaokul Müdürü Mehmet Demir, programa katkılarında dolayı Yeşilay Rize Temsilcisi B. Ali Kavalcı ve Yardımcısı İsmet Kösoğlu’na plaket takdiminde bulundu. Yeşilay Temsilcisi Kavalcı’da, Okul Müdürü Demir’e, Öğretmen ve öğrencilere çiçek buketi ve programda yer alan, ayrışmalarda dereceye giren onlarca öğrenciye eğitimlerinde kullanacakları çeşitli hediyeler sundu. Yeşilay temsilcisi Kavalcı, Yeşilay haftası kutlamalarına her yıl vermiş oldukları destekten dolayı, Rize’de görev yapan kamu kurumlarının yöneticilerine ve programda sunum yapan Dr. Recep Avcı’ya, Yeşilay teşekkür belgesi taktım etti. 

saa.20130304235127.jpg