Yeşilay Rize Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Özçelik'ten Şehit Annesine Anneler Günü Ziyareti

Yeşilay Rize Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Özçelik'ten Şehit Annesine Anneler Günü Ziyareti
Yeşilay Rize Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, Anneler Günü dolayısıyla Diyarbakır'da 28 yıl önce şehit düşen Jandarma Komando Er Oktay Türüt'ün ailesine ziyarette bulundu.

Yeşilay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, Anneler Günü dolayısıyla beraberindeki komisyon üyeleri ile birlikte Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken 28 Ocak 1994'te Kulp ilçesine bağlı Naygültepe mevkisinde teröristlerle çıkan çatışmada 22 yaşında şehit düşen Jandarma Komando Er Oktay Türüt’ün mezarını ziyaret etti. Ardından şehidin anne ve babası Hatice ve Halim Türüt’ün hayır dualarını alan ziyaretini gerçekleştirdi.

Ziyarette Şehit Türüt'ün annesi Hatice Türüt, “Rabbim benim evladıma kısa bir ömür yazmış onu alacaktı, ne kadar şanslıyım ki oğlumu şehit olarak aldı. Kötü bir sonla da alabilirdi ama oğluma şehit olmayı yakıştırdı. Evet şehit anasıyım adım Hatice ama Hatun Ana diyorlar bana. Oğlumun acısı hep yüreğimde ama rabbim beni şehit anası yapmış. Ağlamak, dövünmek şehit anasına yakışmaz. Rabbim acıma dayanma gücünü de veriyor” dedi.

Şehit oğlunun eşyalarını 28 yıldır odasında muhafaza eden anne Türüt’ün diğer oğlu ise “Abim şehit olduğunda 10 yaşındaydım. Benim bütün hayatım abimin adına layık bir şekilde davranmak ile geçti. Odasında eşyalarının ilk günkü gibi muhafaza edildiği şehidimizin saati o gün durdu ve bir daha da çalışmadı. O saatin durduğu gün bizim hayatımız, adımız değişti. Şehit Oktay Türüt'ün ailesi olduk. Evet içimiz buruk ama bu buruk acıyı teselli eden bir vatan aşkı var” dedi.

Öte yandan şehit babası Halim Türüt’ün geçmiş dönemde sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan Yeşilay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik’in baba Türüt’ün tedavi sürecinde görev aldığı ve aileye yardımcı olduğu ziyarette ortaya çıkarken Anne Türüt, Doç. Dr. Neslihan Özçelik’e “Sen O doktorsun kızım. Sen mucize doktorsun. Eşimin tedavisinde ona şifa olan ve her gün evimizde adını andığımız doktorsun” diyerek sarıldı.

yesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-mezarina-ziyarette-bulundu.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-8.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-6.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-10.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-5.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-4.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-1.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-7.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-3.jpgyesilay-rize-subesi-kadin-komisyonu-baskani-doc-dr-neslihan-ozcelik-anneler-gunu-dolayisiyla-diyarbakirda-28-yil-once-sehit-dusen-jandarma-komando-er-oktay-turutun-ailesine-ziyarette-bulundu-2.jpg

Haber Yasemin Özçelik