Yıldırım Fotoğraflarla Ölümsüzleşti

Yıldırım Fotoğraflarla Ölümsüzleşti
Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin güzelliklerini ortaya çıkarmak ve insanları fotoğraf sanatına teşvik etmek maksadıyla düzenlenen fotoğraf yarışması...

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin güzelliklerini ortaya çıkarmak ve insanları fotoğraf sanatına teşvik etmek maksadıyla düzenlenen fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Son dönemde hayata geçirdiği kültür-sanat projeleriyle dikkat çeken Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar açıklandı. Konusunda uzman fotoğraf sanatçılarının ve akademisyenlerin yer aldığı jüri, değerlendirmeye alınan 693 fotoğraf arasından Yılmaz Dinçer'in fotoğrafını birinci, Fatih Özenbaş'ın fotoğrafını ikinci, Salih Kuş'un fotoğrafını da üçüncü olarak seçti. Ahmet Turan Kural, Suna Erdoğan, Sare Kural, Kazım Torun ve Leyla Emektar'ın fotoğrafları da jüri tarafından mansiyona layık görüldü. Yıldırım Belediye Başkanlığı Özel Ödülü ise İsa Cıda'nın oldu. 17 Ekim Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ardından dereceye giren fotoğraflar Barış Manço Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Bu sene birincisi yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan fotoğraf yarışmasının Yıldırım'ın sosyal ve kültür-sanat alanındaki kalkınmasında öncü olacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yenilenen tarihi mekânlarla beraber Yıldırım'a insanların ilgisi ve bakış açısı günden güne değişmekte. Kadim medeniyetimizin mirası olan tarihi eserlerimizin yanı sıra insan-mekân ilişkisini ortaya koyan fotoğraflar, Yıldırım'ın estetik yönünü ortaya çıkartıyor" ifadelerini kullandı. Görsel zenginlik açısından beklenenin üzerinde fotoğraflarla karşılaştıklarını, her bir yarışmacının Yıldırım'ın tarihine geçecek kıymetli eserlere imza attığını söyledi.

Yıldırım Fotoğraflarla Ölümsüzleşti

Yıldırım Fotoğraflarla Ölümsüzleşti

Kaynak:IHA