Yıldız, 2013 Hedef ve Projelerini Açıkladı

Yıldız, 2013 Hedef ve Projelerini Açıkladı
Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, 2012 yılının değerlendirmesini yaptığı açıklamasında, 2012 yılının 26 Ağustos 2010 tarihinde Gündoğdu'da...

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, 2012 yılının değerlendirmesini yaptığı açıklamasında, 2012 yılının 26 Ağustos 2010 tarihinde Gündoğdu'da meydana gelen afet ve sonrası olumsuzlukların büyük ölçüde ortadan kaldırıldığı dönem olarak geride kaldığını belirtti. 2013 yılının hayırlar getirmesini dileyen Başkan Yıldız, 2013 yılı hedefleri ile yıl içerisinde yapılacak ve yapımı devam eden projelerini anlattı.

GÜNDOĞDU’NUN 2013 YILI HEDEF VE PROJELERİ

Gündoğdu halkının kendi bölgesi için hizmet adına sosyal, siyasi ve ekonomik olayları analiz ve sentez edebilecek güce ve olgunluğa sahip olduğunu vurgulayan Başkan Yıldız, "Gündoğdu halkı yapılacak hizmetlerde kendi görüşüne yer verilmesini, projelerde katkısının olmasını ister. Halkının ne istediğini göz önüne alarak yönetme ve yönetilme dengesi içinde hizmetleri yapılandırma adına kadrosu ve belediye organları ile sosyal belediyecilik ilkesi içinde hiçbir ayırım gözetmeksizin hedef koyan uygulayan bir anlayış içinde bu güne kadar hareket edilmiş, bundan sonrada aynı ölçüler dahilinde uygulamaların yürütülmesi planlanmıştır." dedi.

2013 YILI PROJELERİ

İÇME SUYU İÇ ŞEBEKE HATTI

Rizeli hemşehrilerimizin ticari ve ikamet hususunda Gündoğdu’yu tercih etmelerinin takdire şayan olduğunu açıklayan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, şunları kaydetti: Özellikle 2009 yılı mahalli seçimlerinden sonra yatırımcıyı bölgeye çekme adına yapılan olumlu planlamalar, Gündoğdu’daki yapı sektörünü büyük ölçüde öne çıkartmış ve bu gelişim sonucu beraberinde kaçınılmaz olan bazı ihtiyaçları tetiklemiştir. 1990’lı yıllarda tesis edilen iç hat içmesuyu şebekesi belki günün ihtiyaçlarını şu anda karşılıyor olabilir ama gelecek yıl ve önümüzdeki yıllarda sosyal hayatın en büyük ihtiyacı olan içme suyunun bölge içinde teknik olarak talebi karşılayamayacağı açıktır. Bunun için İller Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde ve SUKAP kapsamında Gündoğdu Belediyesi iç hat içme suyu projesi otomasyon yapılandırılması içinde projelendirilmiş olup; yaklaşık yapım maliyeti 4.5 milyon lira olmak üzere İller Bankası kârından %50’si geriye kalan kısmı ise Belediyemizce karşılanmak üzere kredilendirilmiş, konu ile ilgili kredi onayı İçişleri Bakanlığı Makamlarından alınmıştır. Yapım işi için İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından ihale sürecine başlanılacaktır. Özellikle Andon içme suyunun ulaşamadığı yüksek mahalleler proje kapsamında düşünülmüş, su israfının önlenmesi adına bilgisayar üzerinden takip yapılabilecek otomasyon sistemi proje kapsamında planlanmıştır.

suleyman-yildiz-gundogdu-belediye-baskani.20121231103547.jpg

KANALİAZSYON VE YAĞMURSUYU KANALLARI

Bölgemizdeki yapı stokunun her geçen gün artması sonucu beraberinde ihtiyaçları da getirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Süleyman Yıldız, "Trabzon İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu 1990’lı yıllarda tesis edilen kanalizasyon şebekesinin yetersizliği dikkate alınarak, proje kapsamında yağmur suyu kanallarının yapılabileceği iç hat kanalizasyon şebekesinin su şebekesinde olduğu gibi İller Bankası nezdinde ve SUKAP kapsamında %50’si banka kârından geriye kalanı belediyemizce kredilendirme suretiyle karşılanması planlanmış olup; İller Bankası Genel Müdürlüğünce projesinin ihalesi yapılarak çalışmalar başlatılmıştır.

Mevcut şebekemizde, özellikle TOKİ afet konutlarının ve 29 Ekim İlköğretim okulunun bulunduğu alan ile Gündoğdu şehir içi terfi merkezi ile sahildeki köprülü kavşağın bulunduğu alanda olmak üzere dere ıslah çalışması yapılan bölgelerde zorunlu olarak yapılması gerekli ilave hatların tesisi çok acil ve zorunlu olduğundan özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan BAYRAKTAR ‘ın bizzat destek ve katkılarıyla adı geçen Bakanlığımızdan proje karşılığı 321 bin lira ödenek talebinde bulunulmuş 2012 yılı aralık ayı içinde yapım ihalesi yapılarak 2013 yılı Ocak veya şubat aylarında inşaat yapım işine başlanılacaktır." dedi.

SAHİL DOLGU ALANI 1.KISIM SOSYAL TESİS

Yıldız 2013 yılı hedef ve projelerinin yer aldığı açıklamalarına şöyle devam etti: Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce 2009 yılı içinde Belediyemizce yapılan protokol sonucu devredilen Belediyemiz hizmet binasının kuzeyinde ve dolgu alanındaki yaklaşık 25 bin m2’lik alanda çok iyi bir sahil peyzaj tasarım projesi yapılmıştır. Yaklaşık Maliyeti (T) mahmuzlar hariç 4 milyon lira olan yapım işinin finansman temini için gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Belediyemizin içinde bulunduğu hukuki sürecin getirdiği bir olumsuzluk olarak projenin tamamının yapımının zor olduğu görülerek, projenin 1. Etap bölümü olarak çocuk oyun alanı, sökülebilir takılabilir elemanlardan kurulu ahşap ağırlıklı aile çay bahçesi, bitkilendirme ve ağaçlandırması yapılmak kaydıyla 1.500 m2’lik alanda yaklaşık yapım maliyeti 750 bin lira olan tesis projesinin hizmete kazandırılması planlanmaktadır.

gundogdu-proje.jpg

DOLGU ALANI SPOR TESİSİ YAPIMI

Uluslararası nitelikte bulunan FIFA U20 Dünya Kupası kapsamındaki karşılaşmalarının ilimizde yapılacak olması hususunda belediyemizce çalışmalar yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nce kurumumuza gönderilen 10 Aralık 2012 gün ve 18793 sayılı yazılarda özetle:”Gündoğdu Beldesi Hamidiye Mahallesi futbol sahası ve kamp eğitim merkezi kompleksi ve futbol sahası soyunma odaları” yapım işi için belediyemizce plan düzenlenmeleri yapılmış, soyunma odaları yapımı için ayrıca ek plan düzenleme işleri yapılacak ve teklifler arazi tespit ve değerlendirme tutanakları ile birlikte 2013 yılında ilgili Bakanlık Makamlarına sunulacaktır.

RİSKLİ ALAN VE YAPILARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

Yıldız açıklamalarını, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucu 05.11.2012 gün ve 1705 sayılı yazılarda “Merkez Gündoğdu Belediyesi Riskli Alan İlanı Hakkında”ki yazılarda belirtildiği üzere Taşlıdere Mahallesinde olup 25 yılı aşkın süre önce inşa edilen bazı yapılardaki riskli halin giderilmesi ve alanın yeniden dönüştürülmesi hususunda çalışmalara başlanmış olup, 2013 yılı içinde çalışmalara devam edilecektir.

Belediyemiz ayrıca; mahallelerimizdeki rutin betonlama, asfaltlama ve diğer çevre düzenlemesi çalışmalarına  da 2013 yılı içinde hız verecektir.

Bizleri yalnız bırakmayan, destek veren vermeyen herkese 2013 yılının hayırlar getirmesini diliyorum." şeklinde tamamladı.