Yılın En İyi Turizm Ödülü Rize Valiliğine Verildi

Yılın En İyi Turizm Ödülü Rize Valiliğine Verildi
“Yılın En İyi Turizm Ödülü Rize Valiliğine”, “Yılın En İyi Turizm Valisi" ödülü de Vali Nurullah Çakır’a verildi.

En iyi turizm Valisi seçilen Rize Valisi Nurullah Çakır adına ödülü Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, ITB Berlin fuarında Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan aldı.

Ödüller, 5 Mart 2014 tarihinde sadece Avrupa’nın değil dünyanın alanında turizm borsası olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarı esnasında,  yerli ve yabancı turizm otoritelerin katılımıyla Türkiye standında Vali Nurullah Çakır adına Vali Yardımcısı Şefik Aygöl’e teslim edildi.

yilin-en-iyi-turizm-odulu-rize-valiligine-verildi-1.jpg

Ödül töreni çok sayıda yerli ve yabancı basın mensupları tarafından naklen takip edildi. Geleneksel Tourexpi Destination Management Ödülleri,  yerli ve yabancı katılımcının oylarıyla belli oldu. Geleneksel ''Tourexpi Destinasyon Yönetimi''2014 ödülleri ITB Berlin fuarında sahiplerine verildi.

Bu ödüller 6 ayrı kriterde Türk turizminin gelişimine hizmet eden Vali, Belediye Başkanı, Otel Sahibi, Otel Yöneticisi, Turizm Acentesi, Sivil Toplum Örgütü, Turizm Projesi, Turizm Kurumu ve özel ödül olmak üzere takdim edilmektedir.

Turizm sektörüne yönelik 9 yıldan bu yana yayın yapan Tourexpi'nin düzenlediği ankette,  Vali Nurullah Çakır’ın,  'Yılın En İyi Turizm Valisi' seçilmesinin nedenleri şu şekilde ifade edildi:Bölgedeki turizm çeşitliliğinin artması için başarıyla çaba sarf eden Vali Çakır, çok sayıda uluslararası nitelikte etkinlikler sunarak ve Rize'nin bir destinasyon olarak devamlı kamu oyunun olumlu yönde gündemine getirilmesini sağlamasıyla birlikte, Avrupalı basının büyük ilgisini çekmiş ve Rize’nin yurtdışındaki tanınırlığını önemli ölçüde artırmıştır.  Rize ilinin dünyada tanınması için tanıtma faaliyetlerine imza atan Vali Nurullah Çakır, Rize Valiliği olarak Doğayı Koruma ve Millî Parklar On ikinci Bölge Müdürlüğü ve Kültür Rotaları Derneği ile müştereken Rize için tanıtım kitapları hazırlanmasına öncülük etti. Rize’de doğa, spor ve kültür turizminin çeşitlenmesi için çok sayıda çalışmalar yaptı. Ayrıca” Rize’ye Gelmek İçin 53 Neden” başlığı altında,” Köprüler Kenti”,” Doğa Aktiviteleri ve Macera Kenti”, ”Buzul Gölleri Kenti”, ”Doğa ve Tarihe Yolculuk Keşif Rehberi”, ”Şelaleler Kenti”, ”Yaylalar Kenti”, ”Konaklar Kenti Rize” adlı eserlerle hem Türkiye’nin içinde hem Türkiye’nin dışında önemli fuarlarda tanıtım yapılmasını sağladı. Yerli ve yabancı yatırımcıları Rize bölgesine odaklamak ve motive etmek için kamu kurum ve kuruluşlarını birbirleriyle uyumlu çalışmalarını teşvik etti. Yurtiçi ve yurtdışı tüm turizm dinamikleri ile Rize için devamlı bir irtibat kanalı kurulması için yoğun çalışmalar yapılmasına öncülük etmesi nedeniyle ödül verildi.

Dünyanın en büyük fuarı ITB Berlin fuarına bu yıl 189 ülke 10147 turizm şirketi katıldı.