Yılmaz Karışmadı Ak Parti Üçledi

Yılmaz Karışmadı Ak Parti Üçledi
Türkiye, bir genel seçimi daha geride bırakırken, AK Parti Karadeniz’de oylarını artırarak büyük bir başarıya imza attı.

Başbakan Erdoğan’ın 31 Mayıs’ta Hopa’da düzenlediği miting sonrası bir kişinin öldüğü, bir polis memurunun da ağır yaralandığı üzücü hadisede, Artvinliler AK Parti'ye sahip çıktı. Solun kalesi olarak bilinen Artvin’de AK Parti yüzde 37.78 ile en çok oyu alırken, CHP oyların 28.43'ünü aldı. Bu sonuçla 2 milletvekilliği bulunan Artvin'de AK Parti ile CHP milletvekilliklerini paylaştı.

RİZE TULUM ÇIKARDI

Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’de AK Parti, yüzde 70’e yakın bir oy patlaması ile 3 milletvekilinin tamamını aldı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın 1. sıra adayı gösterildiği Rize’de, Mesut Yılmaz’ın aday olmaması AK Parti’ye yaradı ve yüzde 70 yakın bir oy oranı ile adeta tulum çıkardı. Bu sonuca en çok sevinen de kuşkusuz hemşehrileri Başbakan Erdoğan oldu.

TRABZON’DA ‘ŞAMPİYONLUK PROPAGANDASI’ TUTMADI

Dün gerçekleştirilen 24. dönem milletvekilliği seçimlerinde Trabzon’da kamuoyunun büyük çoğunluğunun beklediği sonuç ortaya çıktı.

AK Parti’nin mevcut milletvekilleri Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve Sayfiye Seymenoğlu ile TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Dr. Yunus Karabela ve Avukat Salih Cora ile seçmenin karşısına çıktığı ilde MHP ise eski bakanlardan Koray Aydın ve CHP de Genel Başkan Yardımcısı ve eski Trabzon Belediye Başkanı Mehmet Volkan Canalioğlu’nu birinci sıra adayı yaparak 1’er olan milletvekili sayısını 2’ye çıkartmayı hedefledi.

AK Parti seçim sürecinde şuana kadar yaptığı hizmetler ve yeni vaat ettiği projeler üzerinden bir seçim kampanyası yürüttü. CHP teşkilatı ise bir yandan genel merkezin açıkladığı projeleri halka anlatmaya çalışırken, bir yandan da Trabzonspor’un şampiyonluğu kaybetmesinin sorumluğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Faruk Özak’a yüklenen bir politika yürüttü. MHP de aynı şekilde bir yandan Trabzonspor konusu işlerken, diğer yandan da iktidarın ‘Türkiye’yi bölünmeye götürdüğü’ söylemlerine ağırlık verdi.

Seçim sonuçları ise şehirde başta CHP ve MHP olmak üzere tüm muhalefet tarafından seslendirilen Trabzonspor konusunun tutmadığını ortaya çıktı. Seçmenin daha çok icraat, hizmet ve projelere göre tercih yaptığı ortaya çıktı.

Daha önce 8 olan milletvekili sayısı 6’ya düşen Trabzon’da milletvekili dağılım AK Parti 4, MHP 1 ve CHP 1 şeklinde oluştu. 2007 seçimlerinde yüzde 56,54 oy alan AK Parti, bu seçimlerde oyunu artırarak yüzde 58.6’ya çıkarttı. CHP de aynı şekilde 2007’de yüzde 13.87 olan oy oranını yüzde 18.3’e yükseltti. MHP'de 2007’de yüzde 14.24 olan oy oranını bu seçimlerde 15.3’e çıkarttı.

Trabzon’dan Meclis'e 3 yeni isim gitti. AK Parti’den Erdoğan Bayraktar, Aydın Bıyıklıoğlu, CHP'den Mehmet Volkan Canalioğlu Meclis'e ilk kez giderken, MHP'den Koray Aydın, daha önceden meclise girmiş ve bakanlık yapmıştı.