Yılmaz: “Milletimizle Birlikte, Güzel Yarınlar İçin Her Türlü Fedakarlığa Hazırız”

Yılmaz: “Milletimizle Birlikte, Güzel Yarınlar İçin Her Türlü Fedakarlığa Hazırız”
Rize Sağlık Sen Şubesi tarafından ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklama ve yaptırımlarına tepki gösterildi.

Rize Sağlık Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Sağlık Sen’in Türkiye’nin ekonomisine saldıran emperyalist güçlere karşı tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye diyen sendika olduğunu kaydederek Türkiye’nin son zamanlarda küresel emperyalizmin ekonomik kuşatmasına ve terör saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta’nın da destek verdiği ve Rize Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında Yılmaz, Türkiye’nin ekonomisine, üretimine, emek ve alın teriyle elde edilmiş birikimlerine yönelik yapılan bu saldırıların ahlak dışı, hukuk dışı, demokrasi dışı, gayri meşru olduğunu belirterek, “Sağlık-Sen olarak her ne olursa olsun, devletimizin aldığı kararların arkasında olacağımızı, küresel sermayenin baskılarına boyun eğmeyeceğimizi belirten Metin Yılmaz, ‘Bizler emeğimizi, alın terimizi insanımızın hizmetine sunan, milletimizin sağlığı ve esenliği için 7/24 ülke için nöbet tutan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak bu kirli savaşı lanetliyoruz’ şeklinde konuşmuştu. Bizler de birer Sağlık Sen üyeleri olarak çalışkan, fedakâr, vatansever sağlık çalışanları olarak tam bağımsız bir Türkiye için yüksek ideallerin peşinde koşmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerini emeğimizle, alın terimizle ve bütün varlığımızla destekleyeceğiz. Sağlıkta Yeni Türkiye’nin liderlik potansiyeline yürekten inanıyoruz. Bu bağlamda kendi çalışma alanımızda Türkiye’yi milli üretim, milli teknoloji, milli ekonomi hedeflerine ulaştırmak için daha fazla gayret gösterecek, daha fazla alın teri dökeceğiz” dedi.

ismail-yilmaz-rize-saglik-sen-basin-aciklamasi-(1).jpg

Türkiye’nin mücadelesinin sadece misakı milli sınırları içine sığan bir istiklal mücadelesi olmadığını, insanlığı esaretten kurtaracak bir istikbal mücadelesi olduğunu dile getiren Yılmaz, “Türkiye, emperyalist zulme karşı dünya mazlumların umududur. Küresel sömürü düzeninin ölüm kusan karanlığını yırtacak adalet, huzur ve barış medeniyetinin temsilcisidir. Şanlı tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, millet olarak, küresel barışa, adalete, insani değerlere sonuna kadar bağlı kalacağız. Gerektiğinde bu uğurda küresel şer odaklarına karşı bütün varlığımızla savaşmaktan da geri durmayacağız. Milletimizle birlikte, güzel yarınlar için her türlü mücadeleye ve fedakârlığa hazırız. 28 Şubattan 15 Temmuz’a kadar türlü darbe girişimleri, ihanet senaryolarının üstesinden geldik. Daha da güçlendik, daha da kenetlendik. Bugün de emperyalizmin oyununu boşa çıkarmak için daha güçlüyüz, daha kararlıyız. Sağlık-Sen olarak; Milli ekonominin ‘yerli üretim, yerinde tüketim’ anlayışı ile güçleneceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz, yeni Türkiye’de, sağlığın milli ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olacağını aktararak tıbbi cihazda, ilaçta, aşıda, büyük ve güçlü Türkiye’ye yakışan yerlileşme ve yerelleşme, hedefleri olduğunu söyledi.

Özellikle sağlık turizminde dünya liderliği hedefleri olduğunu belirten Yılmaz, “Bu hedefler gerçekleştiğinde dünyaya sağlık hizmeti, sağlık teknolojisi, sağlık bilgisi ihraç eden lider ülke olacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak bu milli hedeflerin hem sahibi, hem hamisiyiz. Ülkemize yönelik ekonomik teröre karşı sağlığın vizyonunu bütün ruhumuzla sahipleneceğiz. İnanıyoruz ki, Türkiye’ye ekonomik savaş ilan edenler; kaya gibi sağlam milli birliğimizden toz bile koparamayacaklar” diye konuştu.

Milletin, 15 Temmuz’da ve 24 Haziran’da olduğu gibi ülkesine sahip çıkacağını belirten Yılmaz, “Bu ülkeyi dolar kurlarıyla oynayarak dize getirmeye çalışan Kapitalist ABD’ye inat ülkenin geleceği için dolarımızı, altınımızı bozdurarak devletimize sonuna kadar vermek zorundayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak her zaman dik duruş sergilediğimiz gibi bu gün de dik duruş sergileyeceğimizi ve bu ülkeyi hainlere teslim etmeyeceğimizi buradan tüm dünyaya duyuruyoruz” diye konuştu.