Yılmaz: Performans Yönetmeliği Çalışanlarla İdarecileri Karşı Karşıya Getirdi

Yılmaz: Performans Yönetmeliği Çalışanlarla İdarecileri Karşı Karşıya Getirdi
Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, performans yönetmeliğinin çalışanlarla idarecileri karşı karşıya getirdiğini kaydetti.

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan performans yönetmeliğinin çalışanlarla idarecileri karşı karşıya getirdiğini belirterek, sağlık çalışanlarına maddi ve manevi haksızlık yapıldığını kaydetti.

Yılmaz, performans yönetmeliğinin sağlık çalışanlarına ödeme yapmamak için hazırlandığını iddia ederek, şunları kaydetti: “Covit ödemeleri gibi izah edilen, sağlık çalışanlarına para vermemek için hazırlanan bir yönetmelik. Bir örnekle ifade edecek olursak; acil röntgenci bir arkadaş, hem covite, hem acile, hem de çocuk acile hizmet verdiği, çok çalıştığı bir ortamda emeği 3 parçaya veya 2 parçaya bölünerek kazancı 4 kat iken 1 kat alabilmek durumunda bırakılıyor. Oysa acil röntgen, riskli birim, riskli birim olarak alması gerekeni verseler dahi itiraz edilmeyecek bir durumda. Bir lisansı yer röntgen teknisyeni 400 TL gibi bir hak edişle isyan etmesinde ne yapsın! Ödeme yapmamak için sağlık çalışanları ile idarecileri karşı karşıya getirmek, arada sendikacı yı ezdirmek kimin işine geliyor. Röntgen teknisyeni örneği gibi örnekler sayısızca, insanların akıllarıyla dalga geçiliyor. Sonrada birileri ekranlarda kendilerince bildik bilmedikleri yorumlar yapıyorlar. Sağlık çalışanlarına maddi ve manevi haksızlık yapılıyor.”