YKS’de Rize ve Artvin Küme Düştü! Başarıda Ardahan ve Hakkari ile Yarışıyoruz

YKS’de Rize ve Artvin Küme Düştü! Başarıda Ardahan ve Hakkari ile Yarışıyoruz
Rize, Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporuna göre, başarı sırası ortalaması en düşük 11 il arasında yer alırken, Artvin ise son 2’de yer aldı.

Rize ve Artvin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) geçen yıl verilerine göre, başarı sırası ortalaması en düşük iller arasında yer alırken iki Karadeniz ili de başarı ortalamasında en kötü durumda bulunan Hakkari, Ardahan, Şırnak ve Kars ile yarışıyor.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yayımlanan "Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği" raporunda, sınava giren adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamalarına göre dağılımı yapıldı. Başarı sırası ortalaması en yüksek il Ankara olarak belirlenirken Ankara’yı Eskişehir, Kırşehir, Denizli ve Bursa takip etti. Bu şehirlerin ortalama başarı sırasının 520 binlerde olduğu görüldü.

Türkiye genelinde adayların başarı sıralaması ortalamaları 561 bin 146 olarak belirlenirken, en düşük ortalamaya sahip 11il arasında yer alan Rize’den YKS'ye girenlerin 579 bin 573 ortalamaya, Artvin’den girenlerin 621 bin 877 ortalamaya sahip olduğu belirlendi.

Karadeniz Bölgesinden Samsun 17. Sırada yer alarak başarı sırası ortalaması en yüksek Karadeniz ili olurken, Samsun’un 544 bin 932 ortalama ile kayda geçtiği sıralamada Samsun’dan Artvin’e kadar sahil illerinden Trabzon 548 bin 386 ortalama ile 23. Sırada yer aldı. Ordu 559 bin 673 ortalama ile 40. Sırada, Giresun ise 565 bin 709 ortalama ile 56. Sırada kendine yer buldu. Artvin 621 bin 877 ortalama ile 80. Sırayı aldı.

Artvin'le beraber Şırnak, Ardahan ve Hakkari'nin ise en düşük ortalamaya sahip iller olduğu hesaplandı. Şırnak'tan YKS'ye girenlerin 614 bin 163 başarı sıralaması ortalamasına, Ardahan'dan girenlerin 616 bin 621 ortalamaya,  Hakkari'den girenlerin ise 628 bin 217 ortalamaya sahip olduğu tespit edildi.

yksde-rize-ve-artvin-kume-dustu-tek-rakibimiz-hakkari-1-001.jpgyksde-rize-ve-artvin-kume-dustu-tek-rakibimiz-hakkari-2-001.jpgyksde-rize-ve-artvin-kume-dustu-tek-rakibimiz-hakkari-3-001.jpgzavendikli-kurslari-kayit-002.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kuran-kurslari-046.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum