YÖK Başkanı Saraç, Ordu Üniversitesi Rektörü Akdoğan’a Atama Belgesini Takdim Etti

YÖK Başkanı Saraç, Ordu Üniversitesi Rektörü Akdoğan’a Atama Belgesini Takdim Etti
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliğinden Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Akdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’tan rektörlük atama belgesini teslim aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Temmuz 2019 tarihinde 11 üniversiteye rektör atamasını gerçekleştirmesinin ardından Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Akdoğan, Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirilen toplantıda rektörlük atama belgesini aldı. Atama belgesini Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan'a takdim eden YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yeni atanan tüm rektörleri tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan yaptığı açıklamada, "Beni bu göreve uygun gören başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a ve YÖK üyelerine en kalbi duygularımla şükranlarımı ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

ordu-universitesi-rektoru-prof.-dr.-ali-akdogan-yok-baskani-prof.-dr.-m.-a.-yekta-sarac.jpg

Rektör Akdoğan, yayımladığı teşekkür mesajında ise, "Şehrimizin tüm dinamikleri ile üniversitemizi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak temel hedefimiz ve en büyük görevimiz olacaktır." dedi.

ODÜ'nün 13 yıllık kısa geçmişine rağmen gerek akademik, gerekse fiziksel manada büyük gelişme gösterdiğini belirten ve üniversitenin bugün geldiği noktada Türkiye'de hatırı sayılır üniversiteler arasında yerini aldığını vurgulayan Akdoğan, "13'üncü yılında rektörlük görevini devraldığım Ordu Üniversitesini ulusal ve küresel ölçekte bilimsel çalışmaları ile adından söz edilen bir üniversite olması için nitelik, ehliyet, birlik, beraberlik ve ortak akıl ile adalet, liyakat ve etik değerlerden ödün vermeden şehrimizin tüm dinamikleri ile üniversitemizi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak temel hedefimiz ve en büyük görevimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.

Akdoğan, evrensel ilkelere bağlı, milli ve manevi değerleri önemseyen ve özümseyen nesil yetiştirebilmek için ellerinden gelen her türlü gayret ve çabayı sarf edeceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Üniversitemizi akademik ve idari personeli, mezun edeceği öğrencileri ve fiziki imkanları ile en kısa sürede Ordu halkının hak ettiği ve gurur duyduğu üniversite haline getireceğimize inancımız tamdır. Bu düşüncelerle beni bu göreve uygun görmelerinden dolayı saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en kalbi duygularımla şükranlarımı ve saygılarımı arz ederim."

prof.-dr.-ali-akdogan.jpg