Yok Böyle Bir Lig!

Yok Böyle Bir Lig!
TFF 1. Ligde son dört haftaya girilirken Süper Ligi hedefleyen 5 takımın inanılmaz mücadelesi nefes kesiyor.

Ligde bugün oynanan karşılaşmada lider Elazığspor ve 5. sıradaki Çaykur Rizespor, rakiplerini yenerek 30. haftayı karlı kapatan ekipler oldu. Konya’daki mücadelede ise lig üçüncüsü Konyaspor ile lig ikincisi Akhisar Belediye ve Gençlik Spor golsüz berabere kalarak puanları paylaştı.

Sakaryaspor’un küme düştüğü ve Bikoko’nun ortasında rakip takım oyuncusunun kendi filelerini havalandırdığı karşılaşmada 3 puanı hanesine yazdıran Çaykur Rizespor ilk iki takımın direk yükseleceği Süper lig yolunda ilk iki ile arasındaki puan farkını bire düşürdü.

Lider Elazığspor haftanın en zorlu mücadelelerinden brine sahne olan karşılaşmada 86. Dakikada golsüz eşitliği bozarak İstanbul deplasmanında Kasımpaşa önünde 3 puana uzanırken Süper Lige emin adımlarla ilerlemeye devam ederken en yakın takipçileri  Konya ile Akhisar Belediyespor’un berabere kalmasıyla aradaki puan farkını 4’e yükseltti.

57 puanla zirvede yer alan Elazığspor’u 53’er puana sahip Akhisar Belediye ve Gençlik spor ile Konyaspor, 52’şer puana sahip Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor takip ediyor.

Çaykur Rizespor’un İstanbul deplasmanındaküme düşen İstanbul Güngörenspor ile oynayacağı 31. Haftada  Lider Elazığspor evinde Kayseri Erciyesspor ile ikinci sıradaki Akhisar Belediyespor ise Kartalspor’u konuk edecek. Konyaspor  gelecek hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a konuk olurken Çaykur Rizespor ile aynı puana sahip Kasımpaşa ise Sakaryaspor deplasmanına gidecek.

1. Ligde 30. Hafta karşılaşmaları yarın akşam oynanacak Karşıyaka – İstanbul Güngörenspor mücadelesi ile tamamlanacak.

İşte bu hafta karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar, puan durumu ve ilk 5. Sıradaki takımların kalan maçları:

30. HAFTANIN SONUÇLARI

K. Erciyesspor - Göztepe : 4-2

Bucaspor - Gaziantep B.B.Spor: 2-1

Denizlispor - Giresunspor : 6-1

Konyaspor - Akhisar Belediye ve Gençlik Spor: 0-0

Kasımpaşa - Elazığspor : 0-1

TKİ Tavşanlı Linyitspor - Adanaspor : 1-1

Kartalspor - Boluspor : 1-1

Çaykur Rizespor - Sakaryaspor : 1-0

Karşıyaka- İ. Güngörenspor : (Pazartesi 20.00'da oynanacak)

30. HAFTANIN PUAN DURUMU

30.-hafta-puan-durumu.jpg

Zirvede Yer Alan takımların Kalan 4 Maçı

4.20120415173330.jpg